Тридесет и седем годишен мъж беше намерен удавил се в

...
Тридесет и седем годишен мъж беше намерен удавил се в
Коментари Харесай

И Франция под вода, мъж се удави в колата си

Тридесет и седем годишен мъж беше открит удавил се в колата си в Нормандия, Западна Франция, вследствие на поройните дъждове в част от страната. Шестнайсет райони в Югозападна, Централна и Източна Франция са оранжев код за рисково време поради бурите и наводненията в страната през последните седмици, написа Local France.

От средата на май Франция е под въздействието на стихии, мълнии, водни смерчове и неочаквани наводнения.

След потопа във Варна: Къщи без покриви

Особено мощни са преваляванията в област О Рен, където се образуваха кални свлачища, а придвижването по автомагистрала А-36 беше блокирано. Пожарникарите са реагирали на 450 повиквания там, където е паднала и градушка.

През месец май тази година са регистрирани рекордните 182 000 мълнии - съвсем двойно повече от предходния връх от 2009 година Две от тях удариха и Айфеловата кула.

De l'#orage sur #Paris: la #TourEiffel fait office de paratonnerre @Meteovilles @Paris @KeraunosObs pic.twitter.com/CBU8Axmq1I
— Ulysse Paris (@ulyssepariser) 28 May 2018
Френските синоптици предизвестиха, че дъждовете ще продължат през цялата седмица.

C’est une véritable catastrophe pour l’ensemble de notre territoire.
Merci aux forces de sécurité et aux secouristes.
L’heure est à la solidarité.
(Photos @OuestFrance29)#Morlaix #Inondation 2/2 pic.twitter.com/XDbmA6reY0
— Pierre Moal (@PMoal29) 4 June 2018
През март месец националните академии на науките в Европа предизвестиха, че светът вижда четирикратно нарастване на наводнения от 1980 година и удвояване на обилни стихии, суши и талази от горещини поради климатичните промени.

Това изобретение слага под въпрос всичко, което знаем за живота на Земята

Светът има 3 години да спре световното стопляне

"Налице е и продължава да бъде доста увеличение на честотата на рисковите метеорологични събития ", сподели Майкъл Нортън, шеф по екологичната стратегия за научния съвещателен съвет на европейските академии.

В Европа, където точните данни са налице десетилетия обратно, броят на тежките наводнения е скочил пет пъти от 1995 година насам, съгласно отчета, който актуализира оценката за 2013 година

"Метеорологичните събития акцентират какъв брой е значимо да се заобикалят парниковите газове, които са главно виновни за тези промени ", предизвести Нортън в изявлението си.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР