PwC е изправена пред криза в Китай, тъй като партньорите

...
PwC е изправена пред криза в Китай, тъй като партньорите
Коментари Харесай

PwC е изправена пред криза в Китай заради одита на фалиралия имотен гигант Evergrande

PwC е изправена пред рецесия в Китай, защото сътрудниците се приготвят за санкции за одита на банкрутиралия заможен бизнесмен Evergrande и някои клиенти преразглеждат връзките си със счетоводната компания.

Китайският регулатор на скъпите бумаги постанови през март, че Evergrande е надула приходите си в континенталната част с съвсем 80 милиарда $ през двете години, преди разработчикът да изпадне в несъблюдение на задълженията си през 2021 година, макар че PwC регистрира чиста сметка.

Партньорите се опасяват, че могат да бъдат изправени пред една от най-големите санкции, налагани в миналото на счетоводна компания от Голямата четворка в Китай, както и други наказания, предизвиквайки вътрешни битки сред висши фигури, съгласно вътрешни хора и пенсионирани сътрудници, към момента близки до компанията.

PwC се радваше на триумф на фона на имотния взрив в Китай, само че вследствие на колапса на Evergrande и забавянето на бранша на парцелите, бъдещият бизнес на компанията в страната беше мъгляв от неустановеност...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР