Трибуните и зоните за публика на трасето по мотокрос в

...
Трибуните и зоните за публика на трасето по мотокрос в
Коментари Харесай

Над 50 000 зрители видяха доброто каране на Дани Цанков във Франция

Трибуните и зоните за аудитория на трасето по мотокрос в Ерне, Франция бяха цялостни до краен лимит за последното съревнование от календара на ФИМ – Купа на нациите 2023, като уредниците се похвалиха, че са продали 51 236 билета за целия уикенд.

Успоредно с конкуренцията хората видяха и тазгодишното издание на Европейския шампионат – " Ямаха къп ", в който карат най-хубавите водачи от континента с мотоциклети " Ямаха " в другите класове, измежду които бе и българския гений Дани Цанков, който приключи на 12-о място в клас 125 кубически сантиметра от стартирали 40 водачи.

Перничанинът можеше да финишира и по-напред в класирането, само че рухване 4 обиколки преди края го върна с няколко места обратно. Въпреки това Цанков остави отлични усещания на експертите с карането си.

" Това беше извънредно съревнование и невероятна конюнктура. Всичко беше цялостно с хора през целия уикенд и адреналина на най-много. Дани Цанков се показа доста добре в " Ямаха къп ". Винаги може и повече, само че аз съм удовлетворен. Беше в главната група доникъде, когато забави малко скоростта и излезе от първите 10. След това пристигна и едно всеобщо рухване в което попадна и той, само че съумя да се качи бързо на мотора и да продължи до края. 12-а позиция е влиятелно място предвид на мощната конкуренция при 16-годишните и 125 кубика. Все отново той е на 14 години и от тези пред него е най-млад. Получихме похвали от " Ямаха " и продължаваме да работим с тях и през 2024-а година. Ще имаме тяхната поддръжка през идващия сезон, което е от огромно значение за нас. Много е евентуално да създадем един лагер в чужбина с водещи водачи, само че ще стане дефинитивно ясно в идващите седмици. Дадоха ни и специфична стратегия за подготвителна активност и някои характерни условия. Благодарим на " Ямаха " за положителното отношение и професионализма. Сега се прибираме към България и няма да имаме почивен ден. Продължаваме всекидневно да караме на отличното трасе в Перник, до момента в който пристигна време за Гран При България в Севлиево на 21 и 22 октомври ", показа Мартин Тодоров- треньор и управител на Дани Цанков.







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР