Три въоръжени дрона бяха свалени във вторник над летище Ербил

...
Три въоръжени дрона бяха свалени във вторник над летище Ербил
Коментари Харесай

Ирак свали дронове над летище с американски войски

Три въоръжени дрона бяха свалени във вторник над летище Ербил в Северен Ирак , където са ситуирани силите на Съединени американски щати и други интернационалните сили, в две обособени офанзиви, се споделя в изказване на службата за битка с тероризма на Иракски Кюрдистан, представена от Ройтерс.

Никоя формация не е поела за отговорност за нападенията , последните от, до момента в който напрежението в Близкия изток нараства по отношение на войната сред Израел и " Хамас ".

Отбранителната система на военната база покрай летището сполучливо е нутрализирала дроновете , се споделя в изказването. Няма жертви или вреди по инфраструктурата, сподели представител на Министерството на защитата на Съединени американски щати.

Иракският министър председател Мохамед ал-Судани даде обещание да преследва виновните за неотдавнашните офанзиви против три военни бази в Ирак, където са настанени съветници на интернационалната коалиция, в това число базата " Айн ал-Асад " в Западен Ирак, военна база покрай интернационалното летище на Багдад и " Харир " в Ербил.
 Шиитска формация пое отговорност за ударите по американски бази в Сирия и Ирак
Шиитска формация пое отговорност за ударите по американски бази в Сирия и Ирак

Ескалация на напрежението
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР