Три учителки в ислямско училище за момичета в Пакистан обезглавиха

...
Три учителки в ислямско училище за момичета в Пакистан обезглавиха
Коментари Харесай

В ислямски Пакистан: Учителки обезглавиха жена за богохулство

Три учителки в ислямско учебно заведение за девойки в Пакистан обезглавиха своя някогашна колежка, откакто я упрекнаха в осквернение, съобщи ДПА, като се базира на полицията.
Това е следващият случай на принуждение, потресъл страната. 21-годишната жена била умъртвена без съд и присъда пред учебното заведение в град Дера Исмаил Хан, сподели началникът на локалната полиция Наджамул Хаснаин.

Органите на реда арестували хипотетичните убийци, които признали, че обезглавили дамата, смятайки, че тя е направила осквернение, сподели различен полицейски чиновник.
Сред причинителите на убийството е имало момиче в тийнейджърска възраст, съобщи Хаснаин.

Всички участници в случката произхождали от района Вазиристан, който в предишното е бил средище на голям брой терористични групировки.

Съгласно пакистанското законодателство против богохулството всяко действие, преценено като засегнатост към исляма или пророка Мохамед, може да бъде осъдено със гибел. Правозащитници обаче споделят, че обвиняванията в осквернение постоянно се употребяват против религиозни малцинства или като средство за персонално възмездие.

Повече от 70 индивида, упрекнати в осквернение, са били убити от ядосани тълпи, даже още преди започването на правосъдни процеси против тях.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР