Три са основните рискове при нова вълна на коронавируса в

...
Три са основните рискове при нова вълна на коронавируса в
Коментари Харесай

Кацаров: Има три риска при нова вълна. Covid e основание да се бърза с реформите, не да се спират

Три са главните опасности при нова вълна на ковид в страната. Единият е обвързван с ниския ритъм на имунизацията у нас, което усилва риска от неприятни резултати и смъртност. Вторият аспект е обвързван с ръководството на рецесията, само че в случай че се ползва прецизно признатият от служебното държавно управление проект, това ще отстрани риска от неприятно ръководство на рецесията. И третият риск е неприятното положение на здравната система. Той не може да се преодолее в границите на месец-два, тъй като здравната ни система е тежко дебалансирана, неприятно проведена и зле финансирана. Това очерта пред депутатите в Народното събрание служебният здравен министър Стойчо Кацаров по отношение на подготовката за последваща вълна.

Той разяснява, обаче, че Covid-19 e съображение да се бърза с промените, а не да се стопират, както настояват някои представители на системата.

Кой се оправя по-малко зле с имунизацията?

Кацаров отхвърли обвиняванията на ГЕРБ, че при служебното държавно управление имунизационният развой се е забавил и показа данни за интервал от 74 дни преди 10 май и 74 дни по-късно. “Oт 28 февруари до 25 май са имунизирани 794 000 души. От 13 май до 25 юли са имунизирани 966 000 души. 170 000 души повече са имунизирани в тези 74 дини. Със приключени имунизации са 300 000 в предходния интервал и 500 000 в настоящия. Средно дневно преди този момент са имунизирани 10 741 души, по-късно 13 065 души. Следователно изказванията какъв брой са зле нещата след 10 май не дават отговор на истината “, сподели Кацаров. Все отново той също изрази паника, че България е последна по брой на имунизациите, само че уточни, че отлив се следи и в други страни.

Той уточни и няколко съществени неточности, свързани с имунизационната акция у нас: изборът на ваксини и изборът на цели и оставянето на възрастните хора на опашката, както и неналичието на осведомителна акция. Той уточни, че точно служебното държавно управление е дало приоритет на възрастните хора, защото при тях е най-голямата смъртност от ковид. “С имунизацията на младите също намаляваш разпространяването, само че не и смъртността “, сподели той. По думите му 10 000 души е можело да бъдат избавени при последната вълна, в случай че са били имунизирани предпочитано възрастните. “Вместо това ние имунизирахме 5 месеца младите и дейните: спортисти, футболни тимове, вървяха изнесени екипи в избрани компании, само че беше изоставено защитаването на най-уязвимите “, съобщи Кацаров.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР