Три опита за незаконно пренасяне на акцизни стоки от България

...
Три опита за незаконно пренасяне на акцизни стоки от България
Коментари Харесай

Митничари разкриха три опита за контрабанда на Дунав мост 2, прибраха над 6000 кутии цигари

Три опита за нелегално преместване на акцизни артикули от България за страни от Европейския съюз предотвратиха чиновници на Митница Лом на Дунав мост 2. Задържани са 6100 кутии цигари, оповестиха от Агенция „ Митници ”.
 cigari_kontrabanda_dunav_most2_uli2018c  cigari_kontrabanda_dunav_most2_uli2018b  cigari_kontrabanda_dunav_most2_uli2018a
На 12 юли в региона на моста Видин – Калафат мобилен митнически екип спрял за инспекция излизащ от страната товарен микробус, който пътувал празен. При осъществения оглед на колата чиновниците разкрили тайник в двойно дъно на товарния отсек. Там били укрити 4600 кутии цигари с български бандерол. Цигарите са конфискувани, а на 25-годишния водач е формиран акт за стоката и акт за особено построения тайник.

Няколко дни по-късно в кабината на товарен автомобил, също излизащ от страната, са открити 1000 кутии цигари с годен български бандерол.

Други 500 кутии са извадени от аварийна гума на товарен автомобил с българска регистрация.

Всички цигари в търговски количества са пренасяни скрито и без изисвания по Закона за акцизите и данъчните хранилища „ банален придружителен документ“. Преносителите им подлежат на административна глоба, обявиха от Агенция „ Митници ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР