Три мобилни устройства, ползвани от секретаря на президента Пламен Узунов,

...
Три мобилни устройства, ползвани от секретаря на президента Пламен Узунов,
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата не може да отключи телефона на Пламен Узунов

Три мобилни устройства, употребени от секретаря на президента Пламен Узунов, е приобщила прокуратурата като материални доказателства по досъдебно произвеждане за търговия с въздействие. На мобилните телефони са назначени и направени експертни информации, оповестяват от спецпрокуратурата.
При проучването на един от телефоните е открит указател с позвънявания, лист с контакти, електронни писма от пощенска кутия, къси текстови известия, изображения, видео и аудио файлове, документи и други потребителски данни. По време на проучването на телефона е било осъществено и възобновяване на изтрити записи.

При втория телефон, конфискуван с протокол за обиск от 19 юни 2020 година от Узунов, е открито, че заключващият код не съответствува с предоставения от ползвателя. В заключението на експертизата се сочи, че верният код се състои от най-малко четири признака, като най-малко един тях е писмен знак.

Изследван е и трети мобилен телефон, предаден непринудено. В хода на проучването са били осъществени няколко опита с разнообразни кабели и зарядни устройства, с цел да бъде заредена батерията на телефона и той да бъде включен, само че несполучливо. Огледът на устройството демонстрира, че то е отваряно и са развивани винтовете в долната му част.

Установено е още, че са правени опити да бъдат заменени елементи. Вещото лице е отстранило породената щета на телефона и той е бил включен. Пламен Узунов е дал код за отключване на устройството, който обаче е бил погрешен. Заключението на експертната информация сочи, че верният код се състои от шест числа.

Пламен Узунов е свикан да се яви пред следовател при СО-СП, с цел да даде верните отключващи кодове за употребените от него мобилни телефони. Във връзка с откритите операции по мобилния телефон и поради обстоятелството, че същият се е намирал в автомобил от кортежа на президента, е донесен на по-късен стадий от водач на секретаря, който го дава с протокол за непринудено предаване. В Специализирана прокуратура е свикан да се яви и шефът на НСО.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР