Три месеца след изборната победа на Нова демокрация и една

...
Три месеца след изборната победа на Нова демокрация и една
Коментари Харесай

Загуба за партията на Мицотакис в столицата и в други важни градове

Три месеца след изборната победа на " Нова народна власт " и една седмица откакто беше регистрирана и ясната ѝ преднина в региона на самоуправлението, ръководещата партия не съумя да завоюва в общинските и регионалните " дербита " от огромно значение . В столичната община Костас Бакоянис беше надвит от Харис Дукас, който надвиши повече от три пъти гласовете, получени на първия тур.

" Градът сменя страницата си. Искам да благодаря на всички атиняни от все сърце за голямата чест, която ми оказаха, и доста добре знам каква доста огромна отговорност поемам ", сподели Харис Дукас, новоизбрания кмет на Атина.

В шестте района, които стигнаха до втория тур, измежду сините претенденти единствено в Пелопонес надви Димитрис Птохос. Уверения, че държавното управление ще си сътрудничи с локалната власт, даде министър председателят Кириакос Мицотакис, който отдаде отрицателните резултати на фронт против претендентите на неговата партия.

" Със сигурност това не беше изключително добра нощ за " Нова народна власт ". Искам обаче да припомня, че политическите изводи по отношение на разпределението на силите на партиите в действителност бяха направени предходната неделя . Ясно е, че против претендентите на " Нова народна власт " е имало интрига на доста сили ", уточни Кириакос Мицотакис, министър-председател на Гърция.

От друга страна, успехите на Дукас и Ангелудис надлежно в Атина и Солун демонстрират поддръжката, която ПАСОК поддържа в общините. В третия по величина град в Гърция, Патра, общината остава " алена ", като за трети път е определен подкрепяният от Комунистическата партия на Гърция Костас Пелетидис.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР