Три лаборатории ще бъдат оборудвани на най-съвременно ниво, за да

...
Три лаборатории ще бъдат оборудвани на най-съвременно ниво, за да
Коментари Харесай

Три лаборатории с най-съвременна техника ще ускорят проверката на пробите за наркотици

Три лаборатории ще бъдат оборудвани на най-съвременно равнище, с цел да се форсира инспекцията на кръвните проби за опиати на водачите. Вече е проведено закупуването на техниката, съобщи министър-председателят акад. Николай Денков пред публицисти. Премиерът удостовери своята позиция в отбрана на по-строгите ограничения против пияните и дрогирани водачи.
 
" Виждаме, че публичната поддръжка за тези промени става все по-голяма, би трябвало да останем оптимално строги, до момента в който не схванат българите, че няма смисъл да се убиваме сами по пътищата ", съобщи акад. Денков. Той посочи, че е образувана работна група, която преглежда подзаконовите документи по тематиката.
 
По отношение на опцията за придобиване на бронирани бойни машини от Съединени американски щати министър-председателят посочи, че договаряния по тематиката не биха могли да стартират, без да има решение на Народното събрание и на Конгреса в Съединени американски щати.
 
Важното е, че имаме политическо единодушие, има отделени финансови средства за рационализация на всички съществени детайли на българската защита, добави той. Акад. Денков беше безапелационен, че България има незабавна потребност от рационализация на армията и че тези финансови вложения ще бъдат потребни за страната ни за десетки години напред.
 
Попитан за случая със съветника на министъра на защитата в " Пирогов ", министър председателят съобщи, че не могат да се взимат решения въз основата на пост във Facebook. Трябва да завърши инспекцията, с цел да е ясно какви са обстоятелствата.
 
" Ако е правилно това, което написа в този пост, съгласно мен съветникът би трябвало да си отиде. Но в случай че се окаже, че това е прикрита офанзива, която има други цели, бих оставил министъра самичък да реши какво ще прави ", добави министър-председателят.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР