Три и половина часа продължи проверката на Икономическа полиция в

...
Три и половина часа продължи проверката на Икономическа полиция в
Коментари Харесай

Полиция влезе в Община Поморие /ОБНОВЕНА/

Три и половина часа продължи инспекцията на Икономическа полиция в Община Поморие. Полицейските чиновници излязоха от общината с папки с документи. Проверката се прави по сигнал за злоупотреби по план за над 11 млн. евро за реорганизация и рационализация на рибарското пристанище. 

От Община Поморие прецизираха, че инспекцията е почнала в 10.30 часа, когато екип на Икономическа полиция влезнал в кабинета на кмета Иван Алексиев. Образувано е досъдебно производство в Окръжна прокуратура Бургас, във връзка план „ Реконструкция и рационализация на рибарско пристанище Поморие – II стадий “. Целта на визитата е осъществяване на инспекция и изземване на документи, с разрешението на съда. Съмненията са за двойно заплащане за една и съща активност, споделиха от Бургаската полиция. 

Няма престъпления по плана, безапелационен е ръководителят на Общинския съвет в Поморие Адам Адамов:

" Всичко е изпълнено, както е по план. Нямам никакви терзания. И първия стадий на този план, и втория стадий, са признати. Тази инспекция в този момент си я изяснявам по този начин, както всичко става в страната - инспекции във всички общини, където са кметове на ГЕРБ, с цел да се търсят някакви злоупотреби, само че аз съм сигурен, че тук няма да има никаква корист, тъй като всичко си е както си е по плановете. В постройката влизат по стаи и желаят документи в оригинали ".

Пристанището се намира в най-източната част на Поморие и беше намерено от някогашния министър председател Бойко Борисов на 21 май 2016 година. Тогава е завършил първият стадий от реконструкцията, а вторият стадий с дефинитивно довеждане докрай е на 27 септември 2021 година.

75% от финансирането на плана е по Оперативна програма " Рибарство и аквакултури ", а останалата част - от страната и общината.

Проверката е обвързвана с възлагането на социална поръчка, уточниха от бургаската полиция.

Нямаме терзания за законността на дейностите на Общината, сподели кметът на Поморие.

Общинските чиновници, влизащи в постройката с документи, отхвърлиха коментар.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР