Три големи клъстера подписаха меморандум за развитие на електрическата мобилност

...
Три големи клъстера подписаха меморандум за развитие на електрическата мобилност
Коментари Харесай

Три големи клъстера подписаха меморандум за развитие на електрическата мобилност и възобновяемите енергийни източници

Три огромни клъстера подписаха меморандум за развиване на електрическата подвижност и възобновимите енергийни източници
На 30 март 2022г. в Българската стопанска камара се подписа тристранен меморандум за съдействие в секторите - електрическа подвижност, възобновими енергийни източници и кооперативното дело.

Председателят на УС на БСК, Добри Митрев, приветства ръководителите на Националната браншова организация ИКЕМ, Кооперативен клъстер и Клъстер Възобновяеми Енергийни Източници. Сдруженията сплотяват напъните си за развиването на електрическата подвижност и възобновимите енергийни източници в България и района на балканите.

Като национално приета работодателска организация, Българската стопанска камара поддържа напъните на родните бизнесмени за основаване на нови пазарни ниши и внедряване на нововъведения в бизнеса.

Предстои старта на план за създаване на нови слънчеви паркове и свързването им с ръководство през умни мрежи. Ценен сътрудник ще бъдат и многочислените обекти, част от кооперативния клъстер, на чиито терени ще бъдат част от парковете. Така, самобитните енергийни кооперативи ще създават тъй наречените „ Зелена сила “, която целево ще бъде употребена за зарядните станции и мрежи за електрически автомобили.

ИКЕМ ще поддържа плана с присъединяване за развиване на зарядната инфраструктура, възстановяване на нормативната база, развиване на модела ССЕМ за професионалното, междинното и висше обучение, създавайки логистична и куриерска компания, потребяваща единствено зелена сила. Стартъп компанията BullCharge също ще се включи в работата по плана.

Българският бизнес към този момент няма право да бъде въздържан наблюдаващ на скоростното развиване на международните стопански системи. България има своята история и положителни образци за иновативност и водачество, за въвеждане на нови технологии и положителни бизнес практики. Новите технологии и връзката сред тях са действителна опция, която българското общество не трябва да проспива.

*Източник: ИКЕМ
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР