Три дни след като контузия в глезена го постави под

...
Три дни след като контузия в глезена го постави под
Коментари Харесай

Гуардиола: Класирахме се, но искаме да сме първи

Три дни откакто травма в глезена го сложи под подозрение дали ще играе в идната среща за Манчестър Сити, норвежкият голмайстор Ерлинг Холанд вкара два гола на Йънг Бойс в Шампионската лига в следващото си впечатляващо показване. С двата си гола той върви към подобряването на следващ връх, като към този момент има 39 гола в 34 срещи в Шампионската лига. Следващото предизвикателство пред него е да вкара 40 гола, колкото има Рууд ван Нистелрой в 45 срещи. Но даже и като водещ голмайстор в Европа предходната година, Холанд не съумя да се пребори с Лионел Меси за " Златната топка ".

Веднага след края на срещата с Йънг Бойс, извоювана с 3:0, мениджърът Хосеп Гуардиола беше запитан дали норвежкият таран приготвя кандидатура да вземе трофея с следващите си мощни мачове.

" Ако дружно със съотборниците си завоюват титли, има късмет да се пребори и за " Златната топка ". Но в случай че ние като тим не го създадем, то няма и по какъв начин той да завоюва самостоятелния трофей ", стартира Гуардиола.

Първото попадение той вкара от дузпа, до момента в който второто - същинска ракета от близо 20 метра, той разказа като " необикновен ".

" Обикновено вкарва голове от дребното наказателно поле, от огромното, само че има качества да бележи и голове като този. И това беше необикновено осъществяване ", добави испанският треньор. След това представителите на медиите го попитаха по кое време е взел решение да го пусне, макар лекуването на контузията директно преди мача. Гуардиола съобщи, че решението е било взето тъкмо след последната подготовка.

" Не сме говорили особено. Видяхме го с хората от щаба по какъв начин се движи на тренировката и взехме решение, че ще го пуснем. Той се усеща добре, игра добре. И го пуснахме, а работата е свършена, класирахме се за елиминации. Сега заслужава отмора, с цел да бъде във форма за мача в неделя ", добави Гуардиола.

И добави, че да си осигуриш място на осминафиналите два кръга преди края носи възприятие на удовлетворение, само че задачата да го създадат като спечелили в групата си остава.

" Има още какво да се надгражда и това е да приключим като 1-и. Наистина, първата крачка е направена, само че знаете какви са спецификите при жребия по-нататък и желаеме да си подготвим по-гладка писта. Играхме добре, тръгваме си с чиста мрежа, вкарахме красиви голове ", добави мениджърът.

След това съобщи, че имат нов контузен в състава и това е Джон Стоунс, сменен на полувремето против швейцарците. Той таман се завърна след дълго лекуване на контузия в бедрото, а в този момент още веднъж ще би трябвало да почива. " Съжалявам за него, става дума за нова мускулна травма и ще отнеме известно време, с цел да се върне към играта. Жалко за него, тъй като е необикновен експерт. Жалко и за нас, тъй като губим значима фигура на терена ", приключи испанският експерт.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР