Три дни преди повторния си дебют като треньор на Черно

...
Три дни преди повторния си дебют като треньор на Черно
Коментари Харесай

За „Петел”: Илиан Илиев разкри основните цели на Черно море и какво мисли за убийствената програма

Три дни преди повторния си дебют като треньор на Черно море, Илиан Илиев даде извънредно изявление за „ Петел ”. В него той разкрива какво желае да реализира с отбора, кои са най-близките му основни цели, какво мисли за убийствената пролетна стратегия и първия мач с Берое.

- Г-н Илиев, подготвен ли е Черно море за тежката пролет?

-  Ние направихме добра подготовка, само че даже и да е била съвършена, постоянно има неизвестности. Мисля, обаче, че футболистите минаха доста добре в подготовката. Единствено поради травмите на Зехиров и Мартин не можахме да проиграем някои обстановки като постове в отбрана. Да се надяваме, че в хода на шампионата ще се обясни кой на коя позиция се усеща най-добре.

- Притеснен ли сте, че поради дребното време за създаване на нов отбор, първоначално той няма да играе по този начин, както на вас ви се желае?

- Ние се опитваме да постановяваме нападателен футбол, както и висока преса, само че за 40 дни е мъчно да се реализиран нещата. Мисля, че дадохме началото. Най-важната цел е да създадем тим и да сложим основа, която през лятото да доразвием, защото е значимо да имаш ядро от играчи и около тях да наслагваш. Така че се надявам с тези хора, с които започнахме, огромна част от тях да станат ядрото на състава за идната година.

- Изоставате на 6 точки от топ 6, а а програмата ви в оставащите 6 кръга до плейофите е убийствена?

- Няма какво да се оправдаваме с програмата и изоставането в точките. Наистина не е елементарно да наваксаш 6 точки за 6 кръга, само че пък сигурно най-важно е да се направи основа и да се построи тим. Ние не търсим бързи триумфи. Ако влезем в шампионатите, несъмнено, ще е най-хубавия вид, само че в случай че влезем в Европа и нямаме жанр на игра, това ще е мимолетно. Така че значимото е момента към опитните да се прибавят младите и последователно тази сплав да даде сигурност освен за мимолетни резултати, а и за такива вбъдеще.

- В какво положение са Дани Кики и последното ново попълнение Даниел Димов?

- Неприятно е, че Дани пропусна съвсем цялата подготовка, само че това е като обеца на ухото и за другите - когато си в отмора не би трябвало да стигаш в никакъв случай до нулата, а би трябвало да се подготвяш независимо. Той пристигна неопитен при нас, малко го натиснахме и се получи тази травма. Докато Димов е упражнявал самостоятелно, без тим. Той е малко изостанал с подготовката, само че ще навакса.

- Разбрах, че жълтата карта на Димов е пристигнала. Бихте ли рискували с него против Берое, поради наказването на Хасани?

- Димов ще влезе в групата, само че дано се зна, че ние не вършим тим за три мача. Със сигурност, в случай че в идващите три мача победим, няма да кажем, че сме си свършили работата, и назад, в случай че не победим, няма да спрем да работим. В България малко търсим мимолетните резултати, всеки не помни какво оставя по-късно с цената на всичко. Така че е значимо да си създадем основата и естествено, в случай че успеем до края на шампионата през май да изградим тим, ще надслагваме през лятото.

- Черно море е без победа вкъщи през последните 6 месеца. Доколко ще се отрази тази отрицателна серия на футболистите в събота?

- Със сигурност ще тежи психически, че от много време не сме побеждавали. Със сигурност и програмата ни е неподходяща. Но аз към този момент споделих на футболистите, че с цялото ми почитание към съперниците, несъмнено че всеки един треньор постоянно би трябвало да го споделя, резултатът ще зависи единствено от нас. Ако ние сме спокойни и нападателни, и реализираме най-малко част от играта, която можем като футболисти, не би трябвало да се опасяваме от никой, несъмнено с почитание и почит към всеки един тим в България.

- Каква визия придобихте за първия ви пролетен противник Берое?

- Берое вероятно ще имат единствена смяна на десния бранител с Бандаловски. Те работят дружно много време, добър и умел тим са, който пробва да играе футбол, което приказва добре за треньорския им щаб. Трудно ще ни бъде, защото са много отракан тим, със жанр и самочувствие. Дано дойдат хора и да поддържат тима ни, и да го няма този негативизъм от последните 6 месеца.

- Заралии разполагат и с едни от най-опитните реализатори в Първа лига?

- При тях в този момент се търсят бързи резултати, защото вземат опитни играчи – Камбуров, Иван Иванов, Бандаловски, Виданов, и не търсят младостта. Докато при нас сега не е значим настоящия резултат, макар че е значим, несъмнено. Но не и непременно. В Берое, виждаме от прехвърлянията, че желаят да работят с опитни футболисти, които им дават гаранция за сега.

- Освен санкции Хасани имате ли други проблеми за първия пролетен дуел на 17 февруари на „ Тича ”?

- Божилов още усеща болки в глезена. Той стартира леки тренировки, само че още не е ясно по кое време ще е подготвен за игра. Дани Кики към този момент не е на 100-процента след контузията и няма да разгадавам на него.

- Г-н Илиев, кое е главното, което желаете да постигнете при второто ви завръщане като треньор на „ Тича ”? 

- Да изградим тим, който да играе прелестен футбол, да радва хората и те да се върнат на стадиона. И естествено, някои от дребните, които от много време са в мъжкия отбор, само че не са съществени играчи, в случай че съумеят да се наложат, както и други момчета от школата, да видят, че им се дават шансове да се потвърдят. По време на лагера в Турция девет наши юноши играха равностойни минути с всички останали футболисти, което би трябвало да им покже, че ние разчитаме на тях, а не просто попълняме групата.

Но основното е, че ние не разделяме играчите на външни, юноши и локални, значимото е да се направи тим. Когато го реализираме, може да си сложим високи цели, поради това, че към този момент разполагаме с тим и жанр на игра, и би трябвало да стартираме да надграждаме.

Недко Петров, „ Петел ”
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР