Три баскетболистки от националния ни отбор за девойки до 18-годишна

...
Три баскетболистки от националния ни отбор за девойки до 18-годишна
Коментари Харесай

Три баскетболистки влязоха в престижни класации след Европейското за девойки

Три баскетболистки от националния ни тим за девойки до 18-годишна възраст се подредиха измежду най-хубавите в самостоятелните ранглисти на Европейското състезание, Дивизия Б, на което България бе хазаин. 15-годишните Моника Борисова, Деница Манолова попаднаха даже измежду най-хубавите 5 при подавачите и борците, надлежно.

Моника Борисова приключи втора по асистенции с по 5.7 завършващи подавания на дуел. В добавка 15-годишната баскетболистка е втора по % успеваемост в стрелбата от линията за осъществяване на наказателни удари – 80%. Моника Борисова осъществя и междинни индикатори от 10.8 точки и 3.3 битки.

Виктория Иванова дели шестото място при подавачите със Сара Шмиц от Люксембург. Гардът има приблизително по 4 завършващи подавания на среща плюс 9.8 точки и 4.3 битки. 18-годишната състезателка се подрежда и на 10-та позиция измежду най-хубавите в стрелбата от тройката – с 35% успеваемост.

Деница Манолова приключи шампионата четвърта в графата с битките, овладявайки приблизително по 10.2 отскочили от двата кръга топки в 6-те срещи на нашите в столицата. 15-годишната състезателка се подрежда на шесто място по коефициент – с по 16 на мач, а също така, има и три дабъл-дабъла. Срещу името си тя оставя още междинни индикатори от 13.3 точки и 2.2 асистенции.

Националките до 18 година завършиха присъединяване си в конкуренцията на осмо място в класирането. В последния си мач девойките на Маргарита Маринкова изгубиха от Румъния с 65:72 точки.

Шампион стана предстоящо Словения, който победи във финала Португалия с 59:44 точки, а промоция в Дивизия А завоюва и съставът на Сърбия.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР