Три български вида завоюваха четвърти места във финалите от последния

...
Три български вида завоюваха четвърти места във финалите от последния
Коментари Харесай

С три четвърти места за България завърши Европейското първенство по спортна акробатика във Варна

Три български типа завоюваха четвърти места във финалите от последния ден на Европейското състезание по спортна акробатика за мъже, дами и младежи във Варна, завършвайки единствено на крачка от медалите.

Смесената двойка Елена Босилкова и Жулиен Шайков остана единствено на 0,250 т. от сребърните оценки във финала на баланс за мъже и дами. Българите получиха оценка 27.390 точки. С малко пред тях приключиха двойката на Германия Даниел Блинцов и Диана Луст (бронзови медали) и двойката на Украйна Анастасия Семенович и Богдан Иваник (сребърни медали) – и двете с оценка 27.640. Безапелационни европейски първенци на баланс станаха златните медалисти от многобоя Агхасиф Рахимов и Разия Сайдли от Азербайджан с 29.180.

Елена Босилкова и Жулиен Шайков заеха и влиятелното пето място в многобоя и във финала на темповата композиция.

Мъжката двойка на България Георги Стоянов и Панайот Димитров приключи на четвърто място във финала на темповата композиция с оценка 26.600, на 0.340 от бронза. Титлата още веднъж завоюваха спечелилите от многобоя Даниел Абасов и Мурад Рафиев от Азербайджан с 27.510. Сребърните медали заслужиха представителите на Испания Хосе Морено и Хуан Молина с 27.210. На трето място на движение се класираха Гонсало Парейра и Мигел Лопес от Португария с 26.940.

Георги Стоянов и Панайот Димитров се класираха седми в многобоя на шампионата за мъже и дами.

Смесената двойка Милица Смоленска и Андрей Христов зае четвърто място във финала на баланс в конкуренцията при младежите (13-19 години). Те получиха оценка 26.120, с която останаха на крачка от почетната стълбичка. Европейски първенци на баланс станаха представителите на Украйна Иван Лабунец и Ефросиния Кривицка с 28.400 пред Едуардо Ферарис и Ариана Лук от Италия с 26.850 и Андре Фиуза и Мадалена Томас от Португалия с 26.720.

Милица Смоленска и Андрей Христов се класираха шести в многобоя.

Президентът на Европейска гимнастика Фарид Гаибов, който беше във Варна за шампионата по спортна акробатика, изрече своите благодарности към Българската федерация по спортна акробатика и българския учредителен комитет за чудесно извършеното Европейско състезание.

Председателят на организационния комитет Недко Костадинов изрече благодарности към всички, съдействали за сполучливото състезание, и най-много към всички доброволци във Варна, положили старания като за европейски първенци.

По традиция, Недко Костадинов съобщи знамето на Европейска гимнастика, а вицепрезидентът на европейската централа Мишел Бутар го връчи на ръководителя на организационния комитет в Люксембург, където ще е идващото Европейско състезание по спортна акробатика през 2025 година.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР