Трети, последен опит за съставяне на правителство в рамките на

...
Трети, последен опит за съставяне на правителство в рамките на
Коментари Харесай

Последен опит за съставяне на правителство: БСП започват разговори

Трети, финален опит за сформиране на държавно управление в границите на 46-то Народно заседание. Българска социалистическа партия стартира диалози за сформиране кабинет с третия мандат. От левицата ще договарят с всички политически сили, като се изключи ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. Първата среща е през днешния ден, в 14 часа, а час преди диалозите водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова ще излезе с публично изказване.

Председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България " Корнелия Нинова даде поръчка при приемането на мандата, че обединението ще постави всички старания, с цел да сформира постоянен кабинет. След изявлението на Слави Трифонов обаче, от ляво показаха, че с едно изявление Трифонов изпраща страната на нови избори, като прибавя и парламентарна рецесия към останалите три.

Днес в 13 часа преди срещата с Изправи се БГ! Ние идваме водачът на Българска социалистическа партия и мандатоносител - Корнелия Нинова ще направи изказване.

Пред Нова телевизия Христо Иванов удостовери своята позиция, че с цел да има държавно управление с третия мандат, е трябвало да има договаряния преди този момент. Затова е бил и диалогът му със Слави Трифонов. Иванов призовал с този трети мандат да опитат да оправят грешките, които на стадия на първия мандат не можели да изчистят. Корнелия Нинова обаче отказала прелиминарен диалог. Това обрекло третия мандат и в този момент всичко, което се прави е предзиборна битка, сподели Иванов.

Според Мария Капон финалът на договарянията бил даден публично в петък по Българска национална телевизия. Слави Трифонов изгорил третия мандат, твърди Капон. А мандатът носел опцията да има ясни задания, по които едно техническо държавно управление да мине по тях.

В особено изявление за Българска национална телевизия водачът на " ИТН " Слави Трифонов съобщи, че няма да поддържат държавно управление с мандата на Българска социалистическа партия. Той съобщи, че в случай че се стигне до предварителни парламентарни избори, е по-добре те да се проведат дружно с президентските.

Според водача на ГЕРБ Бойко Борисов, Българска социалистическа партия би трябвало да върнат мандата. Днес младежките структури на партията се събират. Там ще бъде и водачът на партията Бойко Борисов.

Движение за права и свободи към този момент се въздържат от коментар.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР