Третата линия на метрото ще бъде разширена с нови шест

...
Третата линия на метрото ще бъде разширена с нови шест
Коментари Харесай

Разширяват метрото с шест нови спирки

Третата линия на метрото ще бъде разширена с нови шест спирки. Това се разбра след съвещанието на Комисията по превоз и пътна сигурност към Столичната община.

Предложеното отклонение не е заложено в настоящия Общ организационен проект на града и е признато в резултат на подробни изследвания и моделиране на прогнозните транспортни натоварвания. Проектът за изменение е изпратен по подготвеност за приемане от Министерския съвет.

Приетият вид за отклонение обгръща сектора от Военна академия “Г. С. Раковски” по ул. “Гео Милев”, бул. “Асен Йорданов”, пред МФСЗ “Арена Армеец София”, бул. “Цариградско шосе” до пътния възел на бул. “Цариградско шосе” с ул. “проф. Петър Мутафчиев” в рамките на административни региони “Оборище”, “Слатина” и “Младост”.

Приетият вид на трасе е с дължина към 6 км и дава по-добри индикатори във връзка с превозени пасажери и спестено време за ежедневни пътувания на огромен контингент хора. Разширението на линиите на софийското метро няма възможност да окаже доста негативно влияние върху околната среда и човешкото здраве, написа в отчета на основния проектант Здравко Здравков.

На съвещанието бяха разисквани също ограниченията за подкрепяне на таксиметровия отрасъл за превъзмогване на икономическите последствия от разпространяването на COVID-19 и наложените в тази връзка ограничавания.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР