Трета Купа на България ще изложат във витрината си волейболистите

...
Трета Купа на България ще изложат във витрината си волейболистите
Коментари Харесай

Хебър спечели Купата на България по волейбол за трети път

Трета Купа на България ще изложат във витрината си волейболистите на , откакто във заключителен мач за трофея надиграха главния си конкурент в последните години . Състезателите, водени от треньора Камило Плачи, се постановиха с резултат 3-1 (25-23, 25-27, 25-23, 25-21) в мач, изиграл се предходната вечер в зала “Младост” в Бургас.
За наслада на всички волейболни почитатели, както в залата, по този начин и пред тв приемниците, двата тима сътвориха същински волейболен театър. Като за заслужен край и Хебър, и Нефтохимик се бориха за всяка точка, а самият дуел претърпя доста обрати. Пазарджиклии обаче съумяха да наложат волята си и по този начин прибавят втори трофей за сезона, откакто завоюваха Суперкупата през октомври 2021, още веднъж побеждавайки същия противник.
Отборът на домакините от Нефтохимик започва по-агресивно в първия гейм, налагайки своето движение. Контраатаката на състезателите, водени от Николай Желязков, работеше чудесно, и бургазлии изненадаха противника си (7-3). С развиването на гейма обаче, Хебър обърна нещата в своя изгода, повеждайки с пет точки (20-15), като сервисът на Якопо Масари и положителната офанзива в центъра се оказаха решаващи. Нищо не беше завършило обаче за Нефтохимик. Бургазлии съумяха да спасят три геймбола, само че Теодор Тодоров беше решителен и с отлична офанзива оказа помощ на своя отбор да отвори мача. И двата отбора демонстрираха идентична успеваемост в офанзива (50% на 48%) и съвсем еднообразно показване в посрещане.

Изключително оспорван и динамичен беше вторият гейм, в който носителите на Суперкупата Хебър започнаха по-добре, диктувайки ритъма на игра. Пазарджиклии демонстрираха точност в посрещане, само че Нефтохимик откри метод да се върне в гейма след положителни сервиси на Александър Туш. Бургазлии понижиха своите неточности и изравниха при 22-22, като след оспорвана игра на котка и мишка в края, съумяха да излязат като спечелили в тази част. Героят за бургазлии в тези моменти беше Николай Учиков (15 точки/два гейма), а изцяло контраатаката на Нефтохимик сработи по-добре.
Третият гейм стартира с надиграване сред разпределителите на двата отбора - Туш и Гьорги Гьоргиев от Хебър, само че Нефтохимик съумя да се откъсне при 14-9 в своя изгода. Опитният Иван Станев влезе в редиците на Хебър, само че пазарджиклии страдаха в посрещане, а бургазлии продължиха да натрупат преднина (17-10). С Къртев на сервис обаче и сполучливи офанзиви, Хебър се върна в гейма (18-20, 20-21, 22-22). Мартин Симеонов приближи първенците до триумфа в гейма с ас при 24-22 в интерес на Хебър, а в последна сметка “Тигрите” поведоха с 2-1 след извънреден поврат. Нефтохимик позволи неточности от сервис да наклонят везните в интерес на съперника в четвъртия гейм, като напрежението взе превес в полето на бургазлии. “Тигрите” пък ускориха своя сервис и макар че Николай Учиков сподели здрави нерви в основни моменти, състезателите на Плачи записаха успеха.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР