Треньорът на Ювентус Маурицио Сари коментира победата над Милан (1:0).

...
Треньорът на Ювентус Маурицио Сари коментира победата над Милан (1:0).
Коментари Харесай

Сари: Трябва да благодарим на Роналдо, че излезе на терена


Треньорът на Ювентус Маурицио Сари разяснява успеха над Милан (1:0). Главна тематика след мача обаче не бе представянето на неговия отбор, а промяната на Кристиано Роналдо още в 55-ата минута. Наставникът още веднъж изясни, че повода е, че футболистът не се е чувствал добре, като даже добави, че всички би трябвало да му благодарят, че изобщо е излязъл на терена с травма.

“Трябва да благодарим на Роналдо, тъй като той направи жертва да излезе на терена довечера, макар, че бе в сложна обстановка. Той направи всичко допустимо да играе, само че аз видях, че не се усеща добре и взех решение да го сменя. Нормално е всеки футболист да се ядосва, когато напуща терена, изключително когато е работил крепко, с цел да бъде там. През последния месец той имаше лек проблем с коляното. Получи удар на подготовка и той повреди връзка. Когато тренира на високи обороти, или когато играе, това го разбалансира и натоварва повече прасците му и бедрените му мускули. Това въздейства на неговото показване и по тази причина той не може да покаже най-хубавото от себе си сега. Всеки състезател, който дава всичко от себе си, е обикновено да се ядосва при промяна. Аз като треньор повече бих се тормозил, в случай че той не се ядосва”, съобщи Сари.

Побдата върна Ювентус на първото място в класирането, само че за следващ път тимът побеждава единствено с един гол разлика.

“Хареса ми духът на тима, само че би трябвало да подобрим интензивността в играта ни. направихме много неточности, губехме топката елементарно и това отваряше пространства за Милан. Гладът и решимостта за победа бе това, което ни караше да продължим да се борим. Милан имаше удари към нашата врата, само че те бяха отдалеко. Те имат класа в подаванията и това бе много положително показване. Гонсало Игуаин не бележи колкото в предишните години, само че той работи доста, с цел да оказва помощ и в отбрана, комбинира със съотборниците си и постоянно е подготвен да асистира”, добави експертът.
Серия А 13 кръг, събота 23 ноември  Аталанта 16:00  Ювентус
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР