Треньорът на ЦСКА Саша Илич очаквано остана разочарован след отпадането

...
Треньорът на ЦСКА Саша Илич очаквано остана разочарован след отпадането
Коментари Харесай

Саша Илич: Допуснахме две грешки и два гола

Треньорът на ЦСКА Саша Илич предстоящо остана отчаян след отпадането на неговия отбор на прага на групите на Лигата на конференциите след провалянето с 0:2 като посетител на Базел в плейофния кръг.

Сърбинът съобщи, че " алените " са позволили единствено две неточности за целия дуел, само че тъкмо след тях са пристигнали и двата гола за швейцарския отбор.

" Първото полувреме беше едва за нас. Допуснахме две неточности и два гола - това е футболът. Моите футболисти дадоха максимума си. Днес защитавахме достойнството на фланелката. Базел имаше 4-5 положения през първото полувреме, които бяха доста положителни. Допуснахме го, имахме 25 минути до края. Каквото било, било. Имахме офанзиви, които недоразвихме. Явно това не е било нашият ден. Базел има обилие от качествени футболисти ", разяснява Илич.

Сръбският ментор показа малко повече и за отсъствието на двама съществени футболисти в лицето на Станислав Шопов и Георги Йомов и показа коя ще бъде най-трудната задача пред него оттук насетне.

" Да, Станислав Шопов бе повален от болест преди първия мач. Георги Йомов през днешния ден не се усещаше добре - трябваше да се оправяме без тях, а това е мъчно. ЦСКА пробва година след година да играе в Европа. Опитахме да вдигнем играчите душевен и физически. Най-тежкият проблем след елиминацията е да вдигнеш футболистите психически ", сподели Саша Илич.

Капитанът на ЦСКА Юрген Матей съобщи, че в тима не са останали сюрпризирани от показаното от Базел, въпреки да призна, че през първото полувреме швейцарците са доминирали.

" Всички могат да видят, че беше сложен конфликт. Все отново всеки, който игра през днешния ден, игра добре. Опитахме се да оцелеем. През първото полувреме беше мъчно. Бусато няколко пъти ни избави. Трябва и шанс. Имахме го. Втората част стояхме по-добре като тим. Контролирахме мача по-добре, само че вкараха два пъти. Все си мисля, че би могло да сме горди от силата, която показахме. Лошо е, всички се усещат зле, само че би трябвало да се фокусирахме върху идващите мачове. Не мисля, че ни изненадаха. През първото полувреме елементарно губехме топката. Бусато успяваше да ни избави, само че не мисля, че ни изненадаха. Стартираха мощно, ние просто оцелявахме на моменти. След всяко избавяне на Бусато ставахме по-уверени, само че не удържахме дълго и вкараха най-после ", разкри Матей.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР