Треньорът на Григор Димитров Дани Валверду обясни на какво се

...
Треньорът на Григор Димитров Дани Валверду обясни на какво се
Коментари Харесай

Разкриха Григор Димитров: Да, истина е! Нае къща в Лондон и се нанесохме всички там

Треньорът на Григор Димитров Дани Валверду изясни на какво се дължи възраждането на най-хубавия български тенисист, който усъвършенства и стабилизира играта си в последните месеци. Димитров завоюва три чисти победи на „ Уимбълдън “, преди да отстъпи в доста оспорван мач на осминафиналите пред международния номер 6 Холгер Руне.
Валверду разкри пред tennisfever.it, че Димитров e наел къща в Лондон за целия си екип, както и персонален готвач, с цел да може да се посвети напълно на тениса. Всеки ден българинът се разсънва в 7:30 часа, закусва, а тренировката му стартира в 9:30 часа. Следва душ и още тактически занимания у дома.
„ Отиваме в кино залата всички дружно, гледаме тенис и по този начин релаксираме. За благополучие имаме персонален готвач и в 19:30 часа вечерята е подготвена. В 21:30 часа всеки се връща в стаята си. Всеки ден би трябвало да е като предходния. Опитваме се нещата да бъдат спокойни и да се повтарят по опция
Имаме проект в тима какъв жанр на игра би трябвало да поддържа, без значение дали при победа или загуба. Няма никакво значение дали този ден се усеща добре или зле, или дали противникът играе по друг метод. Поставихме си цел по какъв начин би трябвало да играе преди шест месеца. Аз и Хайме (бел. ред. – Делгадо – другият му треньор) сме съгласни за този проект и явно Григор също го приема.
С тази изясненост, бавно-бавно, се завръща към стила на игра, който имаше в последните години. В последните сезони не беше толкоз ясно, само че в този момент се опитваме да си откри рутината, с помощта на която печелеше против по-скромните противници и беше равносилен на по-добрите.
С Григор е доста значимо да го накараш да разбере какъв брой е значимо да остане съсредоточен върху това, което се случва в неговото поле. Върнахме се към основите, с цел да си възвърне изгубената убеденост.
Той има две мощни страни – сервис и форхенд. Трябва да ги използваме допустимо най-вече. Работим върху това от месеци и в последните дни можем да забележим какъв брой се е подобрил “, приключва Дани Валверду.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР