Треньорът на Григор Димитров - Дани Валверду е уверен, че

...
Треньорът на Григор Димитров - Дани Валверду е уверен, че
Коментари Харесай

Григор бил като човек на изкуството

 Григор Димитров против Фабиано в ранни зори
Треньорът на Григор Димитров - Дани Валверду е убеден, че хасковлията може да се завърне измежду най-хубавите в света. Специалистът счита, че все още проблемите на Гришо не са на корта, а по-скоро отвън него.

" Григор, нашият проблем е по-скоро психически в сравнение с обвързван със самата игра. Заедно сме съвсем две години. В тенис отношение ти усъвършенства равнището си, само че в този момент усложненията са психически. Ще отнеме известно време да установим какво ще помогне.

Прекарал съм известно време с доста някогашни играчи и считам, че те могат да ни оказват помощ в избрани области. Нека приказвам с някои от тях и да преценим коя е оптималната алтернатива. Той има опциите да бъде на върха, печелейки най-големите шампионати. Отне му време да осъзнае това изключително първоначално, когато не постигаше нужните резултати.

Когато има огромни упования, а резултатите ги няма, напрежението се усилва. Винаги, когато тренира с някой сътрудник, го побеждава. Доволен бях от равнището му, само че всичко опираше до душeвността - на корта и отвън него.

За благополучие Агаси беше подготвен да ни помогне и се включи бързо. Той е точният човек, с взор " от вътрешната страна " и отвън корта също. Доволни сме от работата с Агаси - без значение дали ще бъде за пет или 20 седмици през годината. Моята работа е да осигуря оптимално бързо постигането на нужните резултати.

Осъзнаваш това след дълги години измежду експертите. Турнирите и годините отлитат бързо. Грижа ме е за Григор и връзките, които имаме. Не желая годините да изтекат и да загубим време. Искам да видя усъвършенстване като състезател и човек - да прогресира в доста аспекти от кариерата си и също в живота. Беше вярното решение да опитаме нещо ново.

Извън корта Григор е доста по-различен от останалите играчи, изключително тези от по-старото потомство. Той е като човек на изкуството и вижда нещата по специфичен метод. Агаси също е имал сходен интервал в кариерата си. Възгледите на двамата се приближават ", сподели Валверду.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР