Транспортният бранш представлява превоз на хора и стоки. По време

...
Транспортният бранш представлява превоз на хора и стоки. По време
Коментари Харесай

Транспортният министър разкри кои превозвачи са най-засегнати от К-19 у нас

Транспортният отрасъл съставлява транспорт на хора и артикули. По време на пандемията най-силно наранено е свободното придвижване на хората поради рестриктивните мерки и самоограниченията.

Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков.

Най-силно наранени са железниците – към 20-30% по-малко пътникопоток. Силно наранени са автобусният бранш, както и авиопревозвачите, съобщи той.

В този интервал, в който има понижаване на приходите на превозвачите, намесата на страната е доста сензитивна. Искам да уверя превозвачите, че идната година дотациите и обезщетенията ще бъдат увеличени, уточни Желязков.

В момента осъществяваме една мярка, с която автобусният отрасъл ще бъде подкрепят с 30 млн. лв.. Това е директна помощ, като размерът ще е задоволителен, с цел да покрие оборотните средства.

За идната година обезщетенията са в размер на 1 млн. лв. за крайградските линии и такива в труднодостъпни местности. Стоим твърдо зад сектора във всичките му съставни елементи, акцентира транспортният министър.

Той разясни, че се водят договаряния с Турция за спомагателни разрешителни за търговия в бранша на тежкотоварните транспорти. Работи се и по обезпечаване на средства за ликвидност в размер на до 2 млн. лв..

Най-важното при товарните транспорти е основаване на условия за превъзмогване на административните бариери, както и превъзмогване на резултата от пакета "Мобилност ".

Искам да уверя сътрудниците от сектора, че ще извоюваме най-хубавото е рамките на законодателството, което ще обезпечи оцеляване на българския бизнес, сподели още той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР