Трагичен случай в Пловдив. 18-годишно момче почина, а родителите сигнализират

...
Трагичен случай в Пловдив. 18-годишно момче почина, а родителите сигнализират
Коментари Харесай

Има ли лекарска грешка: Започна проверка за смъртта на 18-годишното момче в Пловдив

Трагичен случай в Пловдив. 18-годишно момче умря, а родителите алармират за позволена лекарска неточност.

Синът на юрист Йордан Давчев и Калина Давчева – Теодор, бил признат в неврохирургията на университетската болница „ Свети Георги “, откакто блъснал главата си. Момчето е оставено в болничното заведение за наблюдаване, защото повръщало след удара. Ден преди изписването, родителите заварват сина си в болничното заведение, борейки се за живота си, самичък в болничната стая.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Детето ми агонизираше, аз влязох спокойна, след уверението на лекарите, че детето ми е добре и чакаме надзорен обзор. Заварих, че той хърка и диша тежко, взех решение, че е задремал в неуместна поза и се пробвах да го събудя. Тогава видях едно огромно леке течност, раздрусах го мощно, само че той не се събуждаше “, описа майката.

По думите ѝ в този миг сестрата обяснила, че са му дали обезболяващо и по тази причина не може да се разсъни. „ В този миг стартира да се дави и спря да диша “, добави майката.

Бащата изясни, че не е имало животоспасяваща инсталация на разположение, по тази причина реанимацията се забавила.

„ Лекарят попита сестрите: „ Хора, какво му дадохте? Момчето беше добре! “. Аз го чух с ушите си “, показа майката. Опечаленото семейство посочи, че към момента не са получили епикриза за гибелта на сина им.

„ За мен повода е повече от ясна – нашето дете умря от задушаване, тъй като личният състав извърши незаконно безучастие. Аз недоумявам, в коя страна на личния състав е предоставено на 20-часово разположение тв приемник, който не се изключва. Персоналът непрекъснато е на тв приемника, на кафе и цигари. Това е неприемливо “, сподели бащата.

От лечебното заведение обявиха за bTV, че тече вътрешна инспекция, а цялата документи по случая е предоставена на прокуратурата. От болничното заведение изричат съболезнования на фамилията. Няма информация дали дежурният екип е бил осъден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР