Традиционно нажеженото дерби на Северен Лондон между Арсенал и Тотнъм

...
Традиционно нажеженото дерби на Северен Лондон между Арсенал и Тотнъм
Коментари Харесай

Арсенал и Тотнъм се срещат в битка за върха

Традиционно нажеженото дерби на Северен Лондон сред Арсенал и Тотнъм ще бъде с още по-голям заряд този път, защото двата отбора се намират в топ 3 на класирането във Висшата лига. Двата отбора се изправят един против различен в дуел от деветия кръг на шампионата през днешния ден от 14:30 часа българско време на стадион " Емиратс ".

" Артилеристите " се показват доста мощно от началото на сезона, като записаха шест победи и една загуба в досегашните си седем дуела и водят в класирането с 18 точки. От своя страна " шпорите " са един от двата отбора в Лигата без загуба досега и са на трета позиция с точка по-малко от градския си противник. От началото на акцията отборът на Антонио Конте демонстрира не изключително атрактивен, само че много ефикасен футбол, който им донесе 18 вкарани гола. От своя страна Арсенал радват почитателите си с преобладаващ и хубав футбол, само че изгубиха единствената си среща с един от огромните тимове в шампионата - 1:3 против Манчестър Юнайтед на стадион " Олд Трафорд ".

Get in the mood for by watching some of the fixture`s greatest goals
— Premier League (@premierleague)

За Арсенал под въпрос са халфът Томас Партей и бранителите Такехиро Томиасу и Киъран Тиърни, до момента в който Мартин Йодегор и Олександър Зинченко би трябвало да са на линия след леки физически проблеми. За " шпорите " под въпрос са Юго Лорис, Лукас Моура и Бен Дейвис. Арсенал са спечелили последните си две семейства против огромния си противник, само че Тотнъм нямат загуба в последните си осем гостувания във Висшата лига, а също така са в серия от 10 следващи мача против " артилеристите ", в които са вкарали най-малко един гол.

" Това дерби има огромна история, доста особено дерби в един специфичен град. Страхотно е да се играе в такава атмосфера. Важна е страстта и желанието, това е най-хубавият мач през сезона и знаем какъв брой е значим за нашите почитатели. Когато забележим къде се намират двата тима в класирането, мачът става още по-голям, тъй че се вълнуваме ", разяснява мениджърът на Арсенал Микел Артета преди дуела.

От своя страна треньорът на Тотнъм Антонио Конте прекара по-голямата част от конференцията си преди срещата в отказване на слуховете, че ще размени Масимилиано Алегри отпред на Ювентус.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР