Този уикенд може да бъде определен като най-щастливия в годината,

...
Този уикенд може да бъде определен като най-щастливия в годината,
Коментари Харесай

Не забравяйте: тази нощ местим часовника с час назад

Този уикенд може да бъде избран като най-щастливия в годината, тъй като ще се насладим на един час сън повече.

Причината е, че връщаме часовниците с час обратно и минаваме към зимното часово време.

То в действителност е общоприетото астрономическо време, което променяме напролет (в последния уикенд на март), когато местим стрелките на часовника с час напред.

В резултат на това през пролетните и летните месеци светлата част от деня е по-дълга, до момента в който от идната седмица ще се стъмва рано.

За пръв път съществено промяната на времето е предложена от Уилям Уилетн в " Пилеене на дневна светлина ", оповестена през 1907 година Той не съумява да убеди английския парламент да го одобри, макар съществуването на доста лоби.

Идеята за лятно часово време за пръв път се вкарва на процедура от немското държавно управление по време на Първата международна война в интервала 30 април - 1 октомври 1916 година Скоро по-късно Англия последва примера, като първоначално вкарва лятно време от 21 май до 1 октомври 1916 г. 

Лятното часово време е въведено в България на 1 април 1979 година

Предимства и недостатъци 

Преместването на стрелките с час обратно, когато се връщаме към астрономическото време, понижава риска от инфаркт, а прекосяването към лятното време го усилва, настояват шведски учени от Каролинския институт. 
 image2_16x9.png Хороскоп за ЕСЕН 2022: какво да очаквате съгласно зодията си На фокус
Много хора обаче не харесват смяната на времето, а в Турция към този момент взеха ограничения против това.

През лятото правителството обяви, че анулира прекосяването към зимно часово време в разпореждане в държавен вестник. Решението беше взето по предложение на министерството на енергетиката и естествените запаси.

ВАЖНО: Трябва да преместите обратно единствено стрелките на аналоговите часовници и будилници. Часовниците на телефоните и компютрите се сменят автоматизирано. 

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР