Този проект е геостратегически. Искам да благодаря на турския министър.

...
Този проект е геостратегически. Искам да благодаря на турския министър.
Коментари Харесай

Борисов: Там, където има газопроводи и АЕЦ, никой не бомбардира

Този план е геостратегически. Искам да благодаря на турския министър. Работим доста добре.

Това сподели министър председателят Бойко Борисов при откриването на осъвременения директен газопровод за Турция край село Лозенец, Ямболско. "Преди няколко години, в случай че помните, президентът Владимир Путин посети Турция и тогава споделиха, че България ще загуби всичко. Ние обаче останахме доста положителни другари с Турция. С тиха, добросъседска и вярна дипломация. Не инцидентно президентът Реджеп Ердоган ми сподели, че през България ще минава всичко. Замисли се и добави - без мигрантите. После седнах с президента Путин и чертахме. През цялото време не спряхме и да строим. Вече можем да получаваме газ от Азербайджан, Русия, Турция ", разгласи Борисов.

"Това са 150 километра тръби. В последните години слушах доста български политици да приказват доста за конектори, газови връзки, газови коридори, а резултат нула. Днес като врътнем кранчето и 16 милиарда кубика газ потичат в двете направления. Оставили сме си едни 11 километра, само че сме се подготвили да заустим цялата система, когато стане Турски поток. Няма да ги почваме, до момента в който не подпишем публично. Пак ще повторя, че чух доста приказки, само че резултати никакви. Целият този прокет би трябвало да ъврви ръка за ръка с конектора с Гърция. Искам да благодаря на всички. На служащите, които се трудиха доста. На турския министър. На безусловно всички. Там където минават газопроводи и има атомни централи, никой не ги бомбардира. Там има мир ", добави министър председателят.

"Правим всичко по европейските правила. Използваме най-хубавата техника. Тези американски компресори са най-хубавите. Не стопираме да беседваме с турските и съветските сътрудници, а в същото време и не стопираме да строим. Не инцидентно, когато разговарях последно с президента Ердоган, той ми сподели: Ние така-така, леко-леко, а вие към този момент сте подготвени. Виждате какво вършим и с "Белене ". На стопанската система ще ни би трябвало още електрическа енергия. Трябва да сме подготвени за прекъсването на блоковете на "Козлодуй " след време. С Турция сме и съперници на енергийния пазар, това е обикновено. Но сме и доста крепко свързани енергийни сътрудници ", разкри пред публицисти Борисов след формалната гала по откриването.

"Ще ги заловен. Всички ще ги заловен. Има си управление на Министерство на вътрешните работи. Разбирам, че акцията ви е по-интересна, само че вие си нямате на визия какъв брой старания коства това, което направихме и открихме през днешния ден ", отговори Борисов на журналистически въпрос по отношение на акцията против бандата на Митьо Очите.

"Аз няма да потегли да погалвам козички. Мъчно ми е и на мен, само че това са разпоредбите. Никой не може да се заиграва със страха на хората ", сподели министър-председателят във връзка чумата по животните в Ямболско.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР