Този път причинил смърт на друг шофьор по непредпазливост -

...
Този път причинил смърт на друг шофьор по непредпазливост -
Коментари Харесай

В Търговище съдят шофьор за смърт, глобяван 110 пъти

Този път предизвикал гибел на различен водач по несъобразителност - до момента в който изпреварвал
В Окръжен съд – Търговище стартира всъщност делото против Т. У., упрекнат в причиняване на гибел по несъобразителност на 21-годишния П. В. Същинският правосъден развой стартира с разпит на очевидци и движимости лица, оповестяват от съда.

На 31.10.2022 година към 18,50 часа на пътя София-Варна, в региона сред местността „ Момина чешма " и комплекс „ Белият кон ", дееспособен 45-годишен лидер от Търговище, управлявайки личния си лек автомобил в посока на придвижване към Варна, на прав сектор от пътя е подхванал маневра " изпреварване ". Автомобилът е навлязъл в лентата за насрещно придвижване, където е блъснал правомерно движещ се там в противоположна посока лек автомобил, благосъстоятелност и ръководен от 21-годишния П. В. Вследствие на получените при случая контузии по-късно П. В. е умрял.

Делото е формирано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Търговище, с който повдига обвиняване на Т. У. за „ причиняване на гибел по несъобразителност в превоза ". В обвинителния акт смекчаващи нетягя условия не се сочат, само че като отегчаващи отговорността се означават осъждането на обвинения за осъществяването на друго закононарушение, изразяващо се в ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции, като настоящето закононарушение е осъществено в изпитателния период на предходното наказание. Налична е и информация, от която е видно, че обвиненият е глобен общо 110 пъти за нарушавания по Закона за придвижване по пътищата от органите на пътна полиция, което го дефинира като лидер с изключителна по своя темперамент податливост да нарушава разпоредбите за придвижване по пътищата.

Разпитите не престават и през днешния ден – 5 януари 2024 година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР