Този мандат беше белязан от множество кризи. Това заяви кметът

...
Този мандат беше белязан от множество кризи. Това заяви кметът
Коментари Харесай

Фандъкова: Запазихме финансовата стабилност на София, продължихме нейното развитие

Този мандат беше белязан от голям брой рецесии. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

„ Влязохме в невиждана Ковид рецесия, която ни принуди да променим цялата си стратегия и бюджетите си, с цел да се оправим с това огромно предизвикателство. След това последваха други провокации – енергийна рецесия, висока инфлация, войната в Украйна, които се отразиха на локалната управляващи и надлежно на най-големия град в страната “, сподели тя пред бТВ. Фандъкова уточни, че главната задача е била да запазят финансовата непоклатимост. „ Бяхме на ръба да спрем планове и даже градският превоз поради високите цени на горивата. Борехме се и с помощта на поддръжката на ГЕРБ в Народно събрание ги преодоляхме “, сподели столичният градоначалник и заключи: „ Този мандат беше характерен “.

По отношение на преместването на Паметника на руската войска , Фандъкова акцентира, че този паметник е благосъстоятелност на страната . По тази причина решението би трябвало да се извърши от регионалния шеф и държавното управление. „ Имаме решение на СОС за неговото пренасяне, изпратих го на регионалния шеф. Паметникът е държавна благосъстоятелност. Областният шеф и министър председателят към този момент показаха своята позиция да изпълнят това решение. Остава да го изпълнят “, съобщи Фандъкова.

Тя съобщи, че същински се гордее с новото строителство. Има планувани създаване на нови учебни здания, тъй като в столицата идват доста младежи, търсещи по-високо качество на живот, в това число обучение. „ Необходимо е да продължи строителството! “, сподели Фандъкова.

Тя напомни, че по време на нейния мандат са построени над 80% от метрото. „ Това е голям план, който не се вижда от жителите, тъй като е подземен. Метрото е 52 км с три линии, хората го харесват и употребяват. Строят се 3 км към квартал „ Левски “. Това е единственият план по Плана за възобновяване, който се извършва “, акцентира Фандъкова.

Тя съобщи, че общо са планувани още 10 километра от метрото, които са на разнообразни стадии на осъществяване.

Фандъкова съобщи, че се вършат инспекции на всичките им планове: „ Така би трябвало да бъде, тъй като става дума за големи пари “. За жълтите павета тя напомни, че по нейна концепция са били оповестени за културна полезност. Към момента 30% от настилката е пренаредена.

Столичният градоначалник съобщи, че ГЕРБ към момента нямат одобрен претендент за кмет.

„ Минаха номинационните събрания, подадени са номинации, които ще бъдат прегледани. При всички случаи претендентите би трябвало да са осведомени с тематиката София, нейното развиване и смяна не би трябвало да стопира " , съобщи Фандъкова.

Тя уточни, че доникъде на септември ще стане ясно името на кмета и на районните кметове, както и на общинските листи.

А за това по какъв начин вижда своето бъдеще след този финален мандат отпред на София, Фандъкова съобщи: „ Не съм мислила за това. Имам още доста работа в оставащите два месеца и половина. Имаме доста планове, които сме почнали “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР