Този ход е бил иницииран като предупреждение към Съединените щати

...
Този ход е бил иницииран като предупреждение към Съединените щати
Коментари Харесай

Северна Корея е изстреляла междуконтинентална балистична ракета к...

Този ход е бил иницииран като предизвестие към Съединените щати поради увеличаващата се неприязън от тяхна страна, написа в известието, публикувано от севернокорейската държавна новинарска организация КЦТА. В текста се показва, че държавният водач Ким Чен-ун персонално е следил изстрелването от площадка на изток от столицата Пхенян на ракетата, която е прелетяла 1002 километра за 73 минути, достигайки височина от 6518 километра, с цел да порази сполучливо набелязаната фиктивна цел в празна част от Японско море.

 

Вчера южнокорейските въоръжени сили предадоха, че Северът е изстрелял втора ракета в границите на няколко часа, а източници от японските управляващи изрекоха съмнение, че се касае точно за междуконтинентална балистична ракета.

 

Днес севернокорейският водач осведоми, че ракетният пуск изпраща " явен сигнал към враждебните сили, разпалили безразсъдна военна конфронтационна нервност " против страната му. " Порочната упоритост на американските империалисти и техните васални сили за борба няма да отслабне от единствено себе си ", предизвести той и акцентира на нуждата Северна Корея " в никакъв случай да не подценява всичките безразсъдни и безотговорни военни закани на враговете ".

 

Съединени американски щати и техните съдружници в района - Южна Корея и Япония - изрично осъдиха изстрелването на ракетата като крещящо нарушаване на резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Също през вчерашния ден Китай - най-близкият съдружник на Северна Корея, който преди е дал своя вот в поддръжка на наказания против нея - обаче многозначително одобри високопоставена делегация на затворената комунистическа страна.

 

Очаква се през днешния ден Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да се събере на изключително съвещание за севернокорейския ракетен опит по искане на Съединените щати и други страни.

 

Южнокорейският държавен глава Юн Сук-йол на собствен ред предизвести Севера да не подхваща повече провокации, които единствено ще му донесат още проблеми.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР