Toyota Motor възстанови производството в своите базирани в Япония фабрики

...
Toyota Motor възстанови производството в своите базирани в Япония фабрики
Коментари Харесай

Най-големият автомобилен производител в света спря работа и за 1 ден и загуби $356 милиона

Toyota Motor възвърне производството в своите основани в Япония заводи в сряда, откакто компютърна система, обработваща поръчки за елементи за транспортни средства, се повреди във вторник, което наложи затварянето на 14 завода за сглобяване.

Компанията продължава да проверява повода за грешката, която съгласно нея не се дължи на хакерска атака и която й е попречила да поръчва съставни елементи.

През февруари предходната година Toyota затвори същите 14 заводи в Япония, когато един от нейните снабдители, Kojima Industries, който доставя пластмасови елементи и електронни съставни елементи на Toyota, разгласи, че един от файловите им сървъри е бил инфектиран с вирус, който придвижва заплашително известие.

Тази офанзива повдигна въпроси по отношение на киберсигурността на японската верига за доставки.
 Toyota спря работа в заводите си в Япония
Най-големият авто производител в света спря работа

Каква е повода?

Производството на Toyota

се възвръща тази година, тъй че спирането може да бъде евентуално по-скъпо от прекъсването през 2022 година

Вътрешното произвеждане на Toyota е повишено с 29% през първата половина на тази година, първото сходно нарастване от две години. Toyota създава цялостна гама транспортни средства в Япония от бюджетния Yaris до най-скъпите си модели, в това число първокласни коли от марката Lexus.

Производството на Toyota в Япония - към една трета от международното произвеждане - е приблизително към 13 500 автомобила дневно през първата половина на годината, демонстрират калкулации на. Това изключва транспортни средства от груповите автомобилни производители Daihatsu и Hino.

Средна световна продажна цена на транспортно средство нa Toyota през последното тримесечие е еквивалентна на $26 384, въз основа на финансовите доклади. Използването на това като сурогат би означавало, че през целия ден произвеждане в 14-те завода ще бъде равностоен на $356 милиона доходи.

Toyota не сподели по какъв начин и дали ще търси възобновяване на изгубената продукция.

Системата на Toyota " kanban " служи за известяван на доставчиците какви елементи са нужни къде и по кое време, с цел да се минимизира инвентара.
 Toyota RAV4 е най-продаваният лек автомобил в света през 2022 година
Това е най-продаваният автомобил в света за 2022-а

Всяка 13-та кола е с тази марка

" Kanban " значи табела на японски, а инженерът и по-късно изпълнителен шеф на Toyota, Тайчи Оно, който създаде системата, черпи ентусиазъм от наблюдението на американска верига супермаркети, Piggly Wiggly и по-конкретно от метода, по който ръководят своите складови наличия.

Системата на Toyota за икономично произвеждане и доставка на части тъкмо в точния момент е възприета в цялата автомобилна промишленост и е необятно проучена. Тя мина от система от печатни карти, които управляваха работния развой на доставчика, към интернет основана система " e-kanban " преди повече от 20 години.

Системата " kanban " на Toyota, която разчита на елементарни образни сигнали за образуване на работния развой, е призната и от други промишлености, в това число създаването на програмен продукт.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР