Той смята, че това няма да бъдат свободни и честни

...
Той смята, че това няма да бъдат свободни и честни
Коментари Харесай

Унгарският опозиционен лидер Марки-Зай пред "Капитал": Изборите няма да бъдат свободни и честни

Той счита, че " това няма да бъдат свободни и почтени избори ", само че споделя, че ще продължава да се бори, " тъй като към момента има късмет за победа тази неделя ". Въпреки натоварената си стратегия три дни преди парламентарния избор в Унгария на 3 април, претендентът за министър председател на опозицията Петер Марки-Зай отговори по време на онлайн брифинг на въпросите на стеснен кръг интернационалните медии, измежду които и " Капитал ". И съобщи, че той и екипът му чакат изборни измами, само че това няма да ги откаже.

Унгарският министър председател Виктор Орбан се сблъсква с единен опозиционен фронт на вота за първи път, откогато се завърна на власт през 2010 година Коалицията от шест партии, издигнала за претендент Марки-Зай - кмет на дребен град, описващ се като обществено закостенял и стопански демократичен дясноцентристки политик, си е сложила за цел да постави завършек на " нелибералния " курс на Унгария, който докара до обвинявания от Брюксел за подкопаване на демократичните правила и върховенството на закона.

Според социологическо проучване на IDEA Institute, представено от Reuters през днешния ден, ръководещата партия " Фидес " на Орбан резервира преднината си - поддръжката за нея е 41% по отношение на 40% при започване на март. Докато шестпартийният опозиционен съюз, включващ ляволибералната " Демократична коалиция ", Унгарската социалистическа партия и до скоро крайнодясната, само че в този момент позиционираща се като дясноцентристка партия " Йобик ", може да разчита на поддръжка от 39%, което е два процентни пункта нагоре по отношение на предходното изследване.
Враждебна среда
Марки-Зай разказва враждебната среда, в която се организира изборната акция: " От " Фидес " към този момент направиха законно да снимаш личния си избор, с цел да предоставиш доказателство, че си дал своя вот за тях. Това им дава опция да изнудват публични чиновници, чиновници в администрацията и хора от дребните общности. Така че ръководещите към този момент се проведоха. "
Реклама
Но по думите на опозиционния водач най-голямата машинация е медийната акция, изпълнена с подправени вести и лъжливи обвинявания, която " Фидес " организира. " Техните разноски за предизборна акция надминават нашите в съответствие 50 към 1 в обществените мрежи и на процедура имат всички радиостанции, районни вестници, всекидневници и телевизионни стратегии в страната. Използват ги, с цел да популяризират погрешни изказвания за нашата акция - че желаеме да премахнем минималната заплата, че ще спрем изключителните заплащания за пенсионерите, че ще изпратим деца да умират във войната в Украйна, че ще узаконим интервенции за промяна на пола в детските градини без единодушието на родителите. "

Марки-Зай споделя, че екипът му се бори против това, само че разполага с доста лимитирани запаси, с цел да обори всички погрешни изказвания. " Точно както " Фидес " завоюва болшинство от две трети въз основата на нервността поради имигрантите през 2018 година, в този момент наподобява, че са яхнали новата вълна от опасения поради войната в Украйна. Надявам се, че това няма да повлияе на болшинството унгарци, само че това, което вършат, е непоносимо и също по този начин нелегално. Освен че лъжат, те се пробват и да създадат по този начин, че да нямаме задоволително финансови запаси. Дори да желаеме, не можем да купим билбордове за реклама, тъй като множеството притежатели не ни ги продават, а " Фидес " така и така има множеството от тях. Също по този начин не получаваме ефирно време в държавните медии ", показва опозиционният претендент за министър председател.
" Ще бъдем предан член на западната общественост "
Руската инвазия в Украйна сложи в нова и неуместна светлина дългогодишните близки връзки сред Орбан и съветския президент Владимир Путин. Настоящият маджарски министър председател осъди нашествието в Украйна, само че заобикаля да подлага на критика намерено президента на Русия. Според Марки-Зай Орбан е изменник по отношение на НАТО и към момента евентуално продължава да следва заповедите на Путин. Докато опозиционният водач е безапелационен, че " нашият съдружник е НАТО и ние ще бъдем предан член на западната общественост. Ще служим на ползите на Унгария, а не на Путин ".

Марки-Зай твърди, че шестпартийната коалиция има 50% късмет да завоюва. " Нашите изследвания сочат, че сме един до друг с " Фидес " и те са разтревожени. Да, в страната има социологически проучвания, само че може да са поръчани от самия Орбан. Ако живеехте в Унгария, щяхте да очаквате сходен процес - няколко дни преди изборите се разгласява на пръв взор заслужаващо доверие изследване, което демонстрира, че " Фидес " ще завоюват и опозицията няма късмет, тъй че нашите гласоподаватели да си останат у дома, тъй като техният глас не е от голяма важност ", изяснява Марки-Зай.
Реклама
Той признава, че най-голямата компликация за опозицията до момента е била да координира акцията си и да утвърди обща стратегия. " Представете си какво значи обща стратегия сред " зелени ", либерали, консерватори и социалдемократи. На немското съдружно държавно управление за това му бяха нужни два месеца след изборите. Сега ни остава да я осъществим и да изберем верните хора, които да я приложат на процедура. Което съгласно мен е по-лесно в съпоставяне със самото утвърждение. "

Марки-Зай приключва оптимистично: " Много се гордея с нашата коалиция, която оцеля до този миг - претърпя акцията, претърпя всички офанзиви от " Фидес ". И съм мощно окуражен, че тя ще успее да изкара цялостен управнически мандат, в случай че победи в неделя. "
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Марина Станева
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР