Той подчерта, че пилотите ни не трябва да губят летателната

...
Той подчерта, че пилотите ни не трябва да губят летателната
Коментари Харесай

Премиерът Петков: Нашите Ф-16 ще дойдат, но докато стане, ние трябва да сме готови с всичко

Той акцентира, че водачите ни не би трябвало да губят летателната си дарба.

България е измежду първите страни, които издават документи за краткотрайна протекция на идващите у нас бежанци от Украйна още на границата и от през днешния ден системата за регистрация работи. Това съобщи министър председателят Кирил Петков при визитата си в бежанския център във Варна. Той разяснява, че вместо градивен разговор с Руската федерация, имаме вражеска страна, която нападна друга славянска страна. Затова страната ни, която е част от НАТО и Европейския съюз, би трябвало да има координирана тактика въз основата на новата заплаха.

Според премиера Петков би трябвало да се търсят други разновидности за ремонт на военните ни самолети, защото не може да изпращаме милионо евро за това към Русия. 

" Нашите Ф-16 ще дойдат, само че до момента в който стане, ние би трябвало да сме подготвени с всичко, нашите водачи би трябвало да могат да летят на тези самолети, да има време за това трениране. Тази част би трябвало да бъде координирана още в този миг ", съобщи Кирил Петков, добавя Българска национална телевизия.

Премиерът Петков разяснява и кой би трябвало да пази българското небе. Според него е значимо военните ни водачи да летят на наши самолети.

" Ние би трябвало да обърнем напълно самосъзнанието, че ние сме част от НАТО и дружно можем освен да пазим нашето небе, само че и да пазим целия източен фланг, да имаме съгласуваност, да си попълняме дефицитите и общата ни сигурност да бъде обезпечена дружно ", съобщи Кирил Петков.

Петков съобщи, че през днешния ден е приказвал с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за Плана за възобновяване и резистентност и тя го е уверила, че страната ни се движи с съвършена скорост.

" Тя ми сподели, че мога да туитна, че се движим с съвършена скорост и се надяваме в идващите дни да имаме подготвеност да кажем всички механически параметри са реализирани. Така че никой да не се упражнява в политическа изразителност въз основата на подправени вести ", съобщи Кирил Петков.

За здравната помощ за украинските бежанци Петков разяснява, че всеки, който влиза в страната ни, би трябвало да реши дали ще желае краткотрайна протекция или идва като екскурзиант.

" Ние не може да поемем отговорност за хора, които не желаят да са бежанци. За хора, които нямат избор и би трябвало да са бежанци, България е застанала с отворени порти към тях ", добави Петков.

Премиерът Петков благодари на всички доброволци и донори във Варна, помогнали на украинските бежанци. По-късно той посети и контролно-пропускателния пункт в Дуранкулак, където също има опция за регистрация и издаване на документи за краткотрайна протекция на бежанците.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР