Той открои основните приоритети, сред които подпомагане на земеделието, малките

...
Той открои основните приоритети, сред които подпомагане на земеделието, малките
Коментари Харесай

Кирил Петков призова НС да решава реалните проблеми на хората и изброи приоритетите

Той открои главните цели, измежду които подкрепяне на земеделието, дребните и междинни компании, влизането на България в Шенген, приемането на антикорупционно законодателство, приемането на бюджет, качествено здравно обслужване и битка с домашното принуждение.

 

По думите на Петков земеделието би трябвало да стане народен приоритет.

" България има едни от най-плодородните аграрни земи в Европа. Време е да насочим повече средства към дребните и междинни ферми. Това е единственият метод до българската софра да доближават по-качествени храни на по-ниски цени, без логистични оскъпявания и без отровни пестициди. По време на тази акция всеки депутат е пътувал из България. Много региони са изцяло откъснати - без автомагистрали и жп линии ", добави Петков.

Според него е време да се запретнат ръкави и инфраструктурата да се случи. Съпредседателят на Политическа партия добави, че вторият значим приоритет е присъединението на България към Шенгенското пространство.

" Имаме готови законопроекти, които би трябвало да бъдат признати от този парламент. За да влезем в Шенген, сътрудниците ни би трябвало да ни имат доверие. Не единствено е време, а действително към този момент сме изостанали с нужните закони по Плана за възобновяване и резистентност. Крайно време е да приемем антикорупционния закон. Време е да стане ясно, че всички са равни пред закона ", прикани Кирил Петков.

По думите му е извънредно време да се одобри бюджет с 3 % недостиг, само че без да се подвигат налозите, а като се спрат корупционните течове.

" Ние, като коалиция, ще предложим законодателни начинания, които ще улеснят бизнеса. Време е да оправим и някои от грешките на предишния парламент. Още не мога да допускам, че законът за домашното принуждение не беше признат в предходното Народно заседание. Знаем, че всяка трета жена е жертва на домашно принуждение и нямаме право да мълчим по тази тематика. Време е да придвижим нашето общество напред с ясна законодателна самодейност ", добави Петков.

Съпредседателят на Политическа партия бе безапелационен, че обединението ПП-ДБ твърдо ще извършва обещанията, дадени на гласоподавателите, само че без да изневеряват на правилата си.

" Ето за какво ние ще внесем тези цели, като законадателна самодейност, още в първия работен ден. И с цялата си мощ ще се борим против всяка замяна против интереса на българските жители. Ако не се образува кабинет с първия мандат, ние ще предложим държавно управление ", приключи Кирил Петков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР