Той определи като „бомба в последния ден“ решението на Сандов

...
Той определи като „бомба в последния ден“ решението на Сандов
Коментари Харесай

Министърът на регионалното развитие Иван Шишков: Ситуацията с пътищата не е добра

Той дефинира като „ бомба в последния ден “ решението на Сандов за автомагистрала " Струма "

Ситуацията с пътищата не е добра, само че не желая да кажа, че е сериозна. Със сигурност ще се откри решение, тъй че да се успокоят нещата. Това съобщи пред публицисти в Министерския съвет служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков.

„ Към днешна дата мога да кажа, че е имало забавяния и пропуски във времето, само че тези неща ще бъдат обезщетени с повече работа “, уточни Шишков.

Във връзка с проблема с пътните строители министърът уточни, че казусът не е нито в подписаните контракти, нито в строителните компании, а в метода на възлагане. „ Би трябвало да се ревизират не контракти, а градеж по градеж “, разяснява още той.

Министър Шишков разгласи, че в понеделник ще организира поредност от срещи с представители на строителния отрасъл и браншовите организации в него, на които ще бъдат разисквани освен проблеми, свързани със строителството и поддръжката на пътищата, само че и възстановяване на законодателството в тази област.

Той дефинира като „ бомба в последния ден “ решението на към този момент някогашния министър на екологията Борислав Сандов от 1 август, обвързвано с реализацията на автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле. В последния си час като министър, Сандов анулира всички предходни процедури по Оценка за влияние върху околната среда (ОВОС), които даваха опция в обозримо бъдеще да бъде довършена Автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР