Той е обвинен, че работейки в САЩ без лиценз, е

...
Той е обвинен, че работейки в САЩ без лиценз, е
Коментари Харесай

Още арести в света на криптопарите

Той е упрекнат, че работейки в Съединени американски щати без лиценз, е взел участие в пране на пари, заяви Министерството на правораздаването. В изказването се показва, че през Bitzlato са минали противозаконни транзакции на обща стойност Щатски долар 700 милиона, като най-големият контрагент на криптоборсата е съветският даркнет пазар и уеб сайтът за продажба на психооактивни субстанции Hydra.

Твърди се, че Легкодимов е знаел, че потребителската база на Bitzlato са наркодилъри и наркозависими – консуматори, които по думите на маркетинг-директора, Bitzlato „ не сортира ”, защото носят облага на компанията. Паралелно с ареста на Легкодимов, френските управляващи, в съдействие с Европол, Испания, Португалия и Кипър, са демонтирали цифровата инфраструктура на Bitzlato, оповестиха още американските управляващи.

През април 2022 година Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи наказания против Hydra - „ най-големият даркнет запас ”.за продажба на опиати. Транзакциите и собствеността на платформата в Съединени американски щати или на територии под техен надзор бяха блокирани. Паралелно, Германия конфискува сървърната инфраструктура на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР