Той е най-малкият от шестте германски източнофризийски острова: дължината му

...
Той е най-малкият от шестте германски източнофризийски острова: дължината му
Коментари Харесай

Пътища без коли, улици без имена: германският остров Балтрум

Той е най-малкият от шестте немски източнофризийски острова: дължината му е 5 километра, а на широчина доближава едвам 500 метра. Остров Балтрум в Северно море е лековит морски курорт без коли и имена на улиците. За него споделя " ".

Размерите му са дребни - на широчина доближава едвам 500 метра, а дължината му е 5 километра. Остров Балтрум е най-малкият от шестте немски източнофризийски острова в Северно море. Административно е част от провинция Долна Саксония в Германия.Жителите и гостите му се придвижват пешком, с колела или с конски впрягове. Улиците нямат имена, а къщите са номерирани в последователен ред съгласно това по кое време са издигнати.

 Колите са неразрешени на острова.
© picture alliance/dpa/I. Wagner

Колите са неразрешени на острова.

По-голямата част от територията на острова съставлява живописни пясъчни дюни и блатисти ливади, заливани от морската вода. На Балтрум виреят и няколко типа шипки, измежду които картофена роза, кучешка роза и бодлива шипка.

 Кьолн отвън отъпканите пътеки Кьолн отвън отъпканите пътеки

Сред най-старите здания е църквата на острова, издигната през 20-те години на XIX век, когато на Балтрум са живеели към седемдесет души. Камбаната за тази черква е взета от холандски транспортен съд, затънал в региона.

Морски курорт още от 19 век

През 1966 година островът публично е разгласен за балнеологичен курорт. Тук има център за таласотерапия, в който можете да си извършите кални бани с морска тиня и други процедури. Балтрум става морски курорт през 1876 година - към 100 години след прилежащия остров Нордернай.

 Тюлените са чести гости на плажовете.
© picture alliance/U. Bernhart

Тюлените са чести гости на плажовете.

До Балтрум може да се стигне с ферибот. На острова има и летателна площадка за леки самолети, които се употребяват по-специално за туристически обиколки. Островът е част от Националния парк " Долна Саксония Ваденско море " и е включен в обектите със международното завещание на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР