Това заявиха от Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и

...
Това заявиха от Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и
Коментари Харесай

”Министърът на туризма обяви война на туризма”: Браншът поиска главата на Зарица Динкова

Това обявиха от Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗ) в отговор на оповестената по-рано през днешния ден позицията на министъра на туризма Зарица Динкова.

 

" Докато се мъчи да ни вмени някакви милиони, очевидно се постанова да й разбираем, че след понижаване на Данък добавена стойност и окончателното привършване на рецесията с COVID-19, приходите от налози и осигуровки за нашия бранш са се нараснали, а не са намалели. Твърдението за милионите единствено потвърждава, че Динкова даже не си е направила труда да ревизира въпросните данни, а приказва наизуст, единствено за да ни нападна ", подчертаха от СЗБ и БАЗ.

 

" От 2019 година насам в действителност ни се постанова да участваме в ръководството на рецесии. Първо тази, основана от пандемията, а по-късно и от войната в Украйна. Оценка по какъв начин сме се справили, няма да си даваме, само че е реалност, че сега ни се постанова да се оправяме с рецесии, в които непосредствено взе участие и даже основава страната и отрасловият ни министър. Министър, който даже не направи опит да помогне за прекъсването на нелогичните поправки и тировете по пътя към морето, които по традиция започват в петък и завършват в неделя. В резултат, на които туристите висят в многочасови тапи ", показаха от СЗБ и БАЗ.

 

" Ресорният министър би трябвало да се бори за по-добри условия за развиване на бранша, който обслужва. Нашият не го прави! Липсата на политическа просвета и опит в сектора обаче води до неверни решения, с които се заемат позиции, създаващи рецесии, които ни се постанова да управляваме. Съжаляваме, в случай че някой наш предан клиент се е засегнал от вчерашната ни позиция и откровено му се извиняваме. Но това не значи, че няма да пазиме сътрудниците си, когато са прави. Както и да ги подлагаме на критика, когато бъркат ", безапелационни са от СЗБ и БАЗ.

 

" Водени от горното Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията желаеме оставката на министъра на туризма Зарица Динкова. За страдание, това няма да оправи вредите, които нанесе по бранша единствено за няколко седмици, само че въпреки всичко ще бъде крачка в вярната посока ", обявиха в умозаключение СЗБ и БАЗ.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР