Това заяви заместник-председателят на БСП Ирена Анастасова. Тя изрази своето

...
Това заяви заместник-председателят на БСП Ирена Анастасова. Тя изрази своето
Коментари Харесай

Анастасова: Президентът Радев вече не е активен срещу корумпирания модел на ГЕРБ и ДПС

Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Ирена Анастасова. Тя изрази своето оскърбление, защото по нейни думи, до момента в който от Българска социалистическа партия са правили и невъзможното да има държавно управление – на Дондуков 2 са се подреждали министерствата в служебния кабинет

“Участието в служебния кабинет на тримата министри от Българска социалистическа партия не бих споделила, че се преглежда като изменничество, само че не е прелестно. Нашите партийни членове разясняват това държание, тъй като Устава на партията споделя, че когато става дума за министри в длъжностен кабинет би трябвало да се произнесе Националния ни съвет. Сега това не се случи и бидейки служебни министри тези сътрудници няма по какъв начин да вземат участие в акцията и да оказват помощ на Българска социалистическа партия в идните избори. Те очевидно са решили да не оказват помощ на партията в този миг и считам, че не е редно. Ако бяха попитали ИБ и Народно събрание, както направи Янаки Стоилов не мисля, че управлението щеше да откаже. ” Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Ирена Анастасова в ефира на Българска национална телевизия, съобщи Фокус.

Анастасова разяснява, че още от предходната година е имало индикации за напрежение и проблем от страна на Радев, само че социалистите са отказвали да им повярват, в това число и на политическите анализатори забелязали разрива в връзките. “Като човек съм огорчена, тъй като давам си сметка от дейностите на служебния кабинет за тези два дни. Докато ние се опитвахме да създадем и невъзможното, водихме диалози, с цел да можем да съставим държавно управление – през това време на Дондуков 2 безшумно и добродушно са седели и подреждали министерство по министерство всички фрагменти ”, добави заместник-председателят на Българска социалистическа партия.

“В България има доста партии и този пердах, в това число и от президентската институция е главно по Българска социалистическа партия. Какво е предизвикало Румен Радев не мога да кажа, само че допускам главното е, че управлението на Българска социалистическа партия не се въздейства нито от един или различен олигарх, нито от едно или друго посолство. Убедена съм, че настоящето управление и ръководителя на партията Корнелия Нинова залагат и си слагат преди всичко ползите на България и чак по-късно ползите на партията.. Това е единственото вярно държание, с цел да можем да разрушим досегашния модел на ръководство на страната. И очевидно всички удари против Българска социалистическа партия са поради това държание, тъй като доста разнообразни сили отвън нашата партия желаят модела да бъде непокътнат ”, уточни тя и акцентира, че главната разграничителна линия сред партиите продължава да бъде дали още веднъж ще сме естествена страна, а по отношение на Румен Радев съобщи, че той към този момент не е по този начин деен в говоренето си против корумпирания модел на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

По думите на Анастасова идните парламентарни избори ще бъдат нов тест пред всички партии и всички български жители. “Включително и борбата против всички, които въплътиха новото – против Българска социалистическа партия, против “Продължаваме смяната ”, които са, в случай че не рожба то една политическа групировка, която беше мощно подкрепена от Радев. В предходния му мандат не съм чула от него такива възторжени думи за Българска социалистическа партия, каквито чухме от устата му за господин Кирил Петков и господин Асен Василев ”, заключи Анастасова за държанието на президента.

В умозаключение тя изрази опасения, че в случай че този модел на държание от страна на служебния кабинет се резервира, то е допустимо той да окаже отрицателно въздействие върху изборния резултат на социалистите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР