Това заяви пред партийния актив Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ

...
Това заяви пред партийния актив Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ
Коментари Харесай

Борисов стяга депутатските редици преди извънредното заседание в НС за НАТО и Русия

Това съобщи пред партийния актив Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ събра депутатите в централата преди изключителното съвещание на Народното събрание, на което да бъде разисквано напрежението сред НАТО и Руската федерация. Говорейки по украинския въпрос обаче Борисов не пропусна да разяснява и енергийната рецесия.

“Повиках Ви да знаете какво е решила Изпълнителната комисия и всеки от Вас да го поддържа. Ние поддържаме всички проекти на НАТО за България. Това е защитителен проект, не наша експанзия, той е, за са се обуздае възможна експанзия ", съобщи ръководителят на ГЕРБ.

Той отсече, че България би трябвало да е решителна и да поддържа всяко решение, което подсигурява отбранителната сигурност на страната ни. Лидерът на ГЕРБ разкритикува и изпълнителната власт поради незадоволителната съгласно него интензивност при вземането на решения в НАТО. За следващ ден упрекна външния министър, чието име съобщи, че не знае, че не участва на съвещанията на сътрудниците си в Европейски Съюз, а изпраща заместител.

“И сме уверени, че, в случай че се допусне спор, ще понесем тежки загуби. Ние поддържаме всичко, което е написано за България по проектите на НАТО. Това не е наша експанзия, това е защитителен проект, с цел да се обуздае възможна агресия”, безапелационен бе Борисов.

“Учуден съм по какъв начин е допустима такава непросветеност. Че министърът на енергетиката е незапознат, това всички го виждат”, отсече още Борисов и заприказва за енергийната рецесия.

Възмутен бил от утринните блокове и стигнал до извода, че би трябвало пред партийния актив да опише за газовите връзки, с цел да се чуе навсякъде…

“Когато Русия взе решение да заобиколи Украйна, ние не го допуснахме и се отказахме от 60 милиарда куб. м газ пренос през България. Тя заставам най-твърдо, най-европейски, най-натовски в целия район. Тогава се пропукаха натовска Турция и натовска Гърция, колкото и да не им е прелестно да го признават. И се взе решение през Гръцки поток да се заобиколи България. И всичката тази газ мина през Турция. Ние едвам успяхме да договорим 15 милиарда, само че България остана на директната карта, за което получаваме стотици милиони от пренос. Тези национални предатели бяха гневни критици, че 100% благосъстоятелност на българската страна ще прибират директни такси. Ние не го допуснахме това и стотиците милиони на година влизат в България”, изясни Борисов.

“Освен за България, транспортираме газ и за Гърция, Австрия, Унгария, Босна и така нататък Кранчетата са в България и тръбата е цялостна цялата и транзитира. Когато приказваме за защита, Русия няма интерес да бомбардира този поток. Те пазят и са национална сигурност тези потоци. Освен това ние ремонтирахме и старите тръби и когато би трябвало да пратим и за Румъния, транзитираме през тях. Ние имаме една отлична газопреносна мрежа с американско оборудване”, разяснява още някогашният министър председател.

“Потърсете поддръжка храмовете - манастирите и църквите, да минат на ток, който не е промишлен”, предложи Борисов.

- още през 2015 година от “Преображенския манастир “ повдига пред тогавашните ръководещи въпроса за нелогичното заплащане от манастирите на индустриален ток, който е двойно по-скъп. Изпълнителната власт обаче не обръща внимание.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР