Това заяви пред Нова телевизия съпредседателят на ПГ на Продължаваме

...
Това заяви пред Нова телевизия съпредседателят на ПГ на Продължаваме
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Този опит да се пробутва Сарафов няма да мине

Това съобщи пред Нова телевизия съпредседателят на ПГ на „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) Атанас Атанасов.

 

По думите му нов основен прокурор няма.

 

" Главният прокурор се избира от Пленума на Висш съдебен съвет. Това е една от аргументите ние да протестираме. Това е някакво влизане през задния вход. Искам да напомня, че след гърмежа против Гешев поискахме оставката на Сарафов преди да желаяме тази на Гешев. Фактите са значими. Нека забележим обстановката в " Осемте джуджета " ", разяснява Атанасов.

 

Той изрази мнение, че  че напъните на реформаторската общественост са довели до явен резултат.

 

" За първи път в историята на България имаме като факт предварителното освобождение на основния прокурор. В последна сметка това се случи, тъй че никакво обезсърчение - единствено напред ", безапелационен бе Атанасов.

 

" Трябва смяна в Конституцията и в разпоредбите, по които се избира Висш съдебен съвет. На този стадий аз не разисквам по какъв начин той ще наподобява. Изключително значимо е какъв ще е съставът на този Висш съдебен съвет. Бойко Борисов и Делян Пеевски са виновни за избора на Сарафов. Ние поехме този тежък риск като политическа мощ да поемем ръководството на страната, тъй като беше неотложно да се приключи политическата рецесия. В последна сметка, когато приемаш рисковете, би трябвало да си наясно, че може и да загубиш. Ние се отнасяме държавнически към обстановката. В същото време, правосъдната промяна е значима. Аз съм оптимист, че ще успеем да създадем такова устройство на правосъдната власт, че законът да се ползва еднообразно по отношение на всички ", посочи съпредседателят на ПП-ДБ.

Запитан дали изборът на Сарафов за и.д. основен прокурор е една проява към държавното управление по какъв начин ще се случват нещата, Атанасов изрази мнение, че избрани хора имат терзания по отношение на самите себе си.

 

" Искам да дам един образец - преди години Борисов, когато беше министър председател, влизайки на парламентарен надзор, се беше обърнал към народните представители с обръщението " безделници ". Сега да попитам, той лентяй ли е? Изключително значимо е в едно демократично общество да има бистрота в активността на институциите ", сподели още той.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР