Това заяви пред БНР съдия Красимир Мазгалов от Съюза на

...
Това заяви пред БНР съдия Красимир Мазгалов от Съюза на
Коментари Харесай

Красимир Мазгалов: Този ВСС е делегитимиран и не притежава интегритета да избере нов главен прокурор

Това съобщи пред БНР арбитър Красимир Мазгалов от Съюза на съдиите. 

 

По думите му сме очевидци на светкавични дейности на Прокурорската гилдия, които са необясними, още повече - нестимулирани. Той изрази мнение, че колегията е безспорен първенец по монолитно гласоподаване, по тази причина е належащо привикване на ексклузивен Пленум.

 

Съдия Мазгалов посочи, че Прокурорската гилдия би трябвало да има възражения против Борислав Сарафов, а не Съюзът на съдиите: 

 

" В последния месец в обществото станаха известни обстоятелства, които не приказват добре както за интегритета, по този начин и за професионалните качества на Сарафов. Когато се каже името " Сарафов ", върша асоциация с онази фотография с Петьо Петров - Еврото в ресторант " Осемте джуджета ". Това ли е личността, която би трябвало да извършва длъжността " основен прокурор "? Борислав Сарафов гневно защитаваше тезата, че не би трябвало да се приема процедура за следствие на основния прокурор, а внезапно в една неделя внезапно обърна позицията си. Кога господин Сарафов лъже - първия или втория път? ", попита той.

 

Мазгалов посочи, че в ръцете на правосъдния министър е свикването на ексклузивен Пленум. 

 

" Изведнъж господин Сарафов и господин Гешев стават борци за независимост и се чака ние да им повярваме ", означи той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР