Руското МО спестява факта, че има попадения, но местните жители

...
Руското МО спестява факта, че има попадения, но местните жители
Коментари Харесай

Украйна не се предава! Проведе най-масираната атака с дронове дос...

Руското МО икономисва обстоятелството, че има попадения, само че локалните поданици пуснаха фотоси и видеа в обществените мрежи с голям брой гърмежи и големи пожари.

 

Два дрона са атакували нефтопреработвателния цех на " Роснефт " в Туапсе, който влиза в топ 10 на най-големите предприятия в тоя отрасъл в Русия и е единственият сходен цех на черноморското крайбрежие на Русия. Според локалните управляващи при рухването на един от тях е избухнал пожар, само че потърпевши няма. Според Shot е имало два гърмежа, като първият е бил в 5:20.

 

Това не е първата офанзива на този цех, който изнася продукция за Малайзия, Китай, Сингапур и Тайван. През януари той бе заставен да спре преработката на петрол, откакто дрон взриви вакуумната му установка.

 

В Новоросийск локалните поданици са чули над 35 гърмежа, заяви Телеграм каналът Astra. Мash написа, че е атакувано пристанището. Според " ВЧК-ОГПУ " след офанзивата в Новоросийск не работи публичният превоз, анулирани са занятията в учебните заведения, затворени са няколко улици, а на жп гарата гори петролна станция. Губернаторът на Краснодарскияя край Вениамин Кондратиев съобщи, че ВСУ " безрезултатно са се пробвали да нападат цивилен обекти на територията на Новоросийск ", че Противовъздушна отбрана е свалила над 10 дрона, при рухването на част от които са зародили пожари. Пострадали няма. Той не посочи кои обекти са атакувани или потърпевши.

Губернаторът на анексирания Севастопол Михаил Развожаев твърди, че съветските военни са унищожили " десетки дронове и над пет безекипажни катера ". Пострадали няма. Повредена е подстанция " Севастопол ", за чието възобновяване ще е нужно най-малко денонощие. " Докато текат ремонтните работи, градът може да изпитва дефицит на електрическа енергия и да има изключване на тока ", сподели той. Отменени са образователните занятия във всички учебни заведения и детски градини. Има проблеми с интернет.

 

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков заяви, че дрон камикадзе е попаднал в лек автомобил и са починали двама души. Още един дрон е блъснал бензиностанция край село Бесоновка и е провокирал гърмеж.

 

Предишният масиран удар на ВСУ с дронове бе на 27 април. Тогава Краснодарският край бе нападнат от 66 дрона, които отчасти стопираха работата на Славянския нефтопреработващ цех.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР