Това заяви пред БНР народният представител от ПП-ДБ Васил Пандов,

...
Това заяви пред БНР народният представител от ПП-ДБ Васил Пандов,
Коментари Харесай

Васил Пандов, ПП-ДБ: Никола Минчев има нашата подкрепа във всички...

Това съобщи пред БНР националният представител от ПП-ДБ Васил Пандов, който не счита, " че има някаква драма " по проблема със идващия ръководител на Народното събрание. Няма никакви решения на партийните органи, безапелационен бе той.

 

По отношение на кандидатурите на ръководещото болшинство за конституционни съдии Пандов сподели следното:

" Формално разликата сред двете кандидатури е огромна. Ние желаеме да покажем стандарт, какъвто и при другите регулатори. Проведохме асортимент, с цел да стигнем до името на арбитър Белазелков. Това, което ГЕРБ демонстрират, е тяхната преценка. Г-жа Атанасова дава отговор официално на условията на закона. Това е нашата религия – в случай че вкараме верните хора в тези регулатори, които могат да осветлят процесите в тях и да потвърдят, че тези регулатори могат да работят добре, за нас това е по-важно, в сравнение с да заемем другата позиция – партийно по-изявена за нашия най-твърд електорат, само че от позиция на страната е по-неработеща – да кажем: няма да се образуват регулаторите, тъй като въпреки вие да имате претенденти, които официално дават отговор на изискванията, ние не ги харесваме. "

 

" Става дума за персонална оценка, която министър Хинков е направил на своята работа. Никой не му е оказвал напън той да подава оставка. Не е имало решение на ПГ на ПП-ДБ той да бъде заменен на този стадий ", означи депутатът във връзка със поръчката на здравния министър да се отдръпна от поста си. Той напомни, че програмата на Христо Хинков е била амбициозна, " а като краен резултат ние не видяхме доста реализирано ".  

" Има министри, за които не става въпрос за евентуалната им промяна. Може да има рецензии. Към всичките министри рецензиите са били в съответни моменти за съответни неща ", добави той. Според него в съответни браншове има развиване – да вземем за пример във външната и финансовата политика. Сред работещите министерства той назова още Министерство на регионалното развитие и Министерството на превоза.

 

Преговорите са в начален стадий. Нормално е да има промени във втория ешелон. При нов министър обикновено е политическия му кабинет да претърпи някаква реорганизация, акцентира още Пандов по отношение на конструирането на новия кабинет след ротацията. По думите му е " добре да има конкурентна среда ", а не лицето, влизащо в обувките на министър, да усеща слепване с поста.

 

" Това, което виждаме при този модел на взаимно въздържане, управление и баланс – това е доста сложна повърхност, линия, по която се движим. Необходимо е схващане и от двете страни и деликатни претенции и дейности ", означи Васил Пандов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР