Това стана ясно от думите на министър-председателя, който участва в

...
Това стана ясно от думите на министър-председателя, който участва в
Коментари Харесай

Петков иска да свърже университетите и бизнеса

Това стана ясно от думите на министър-председателя, който взе участие в откриването на семинар за съдействието сред висшите учебни заведения и частния бранш у нас.

“Тази тематика е доста близо до моето сърце, тъй като няма стопанска система, която да се радва да напредък и да подвига стандарта на живот, в случай че няма връзка сред университета и бизнеса”, съобщи Петков.

Той сподели, че с просветителния министър акад. Николай Денков са обсъждали, че би трябвало бизнесът да бъде част от академичната общественост, както и академичната общественост да работи с бизнеса в една непрекъсната взаимовръзка за решение на действителни проблеми. Така всички гении и запаси ще се концентрират в вярната посока, считат двамата.

" Нивото на нововъведенията също зависи от това какъв брой е развъртян самият бизнес. Ако има положителни нововъведения, има по-голяма облага. Но би трябвало да имаме по-голям тласък за учените. Те би трябвало да знаят, че в случай че създадат откритие на международно равнище, могат да го осъществят в България. По този метод резервираме човешкия капитал тук ", съобщи Петков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР