Това стана възможно, след като след разгорещени дебати и протести

...
Това стана възможно, след като след разгорещени дебати и протести
Коментари Харесай

Борел: Преговорите за Скопие и Тирана започват официално утре

Това стана допустимо, откакто след разгорещени диспути и митинги в РСМ скопският парламент одобри по този начин нареченото “френско предложение”, целящо да вдигне българската обсада върху преговорната рамка. Преди през вчерашния ден двете страни подписаха и двустранните протоколи. Това бе изискването София да вдигне ветото си.

В Брюксел посланиците на страните от Евросъюза ще заседават довечера, с цел да одобрят преговорните рамки с Република Северна Македония и Албания. Премиерите на двете страни Димитър Ковачевски и Еди Рама се чака да дойдат в белгийската столицата на следващия ден.

“Започването на договарянията за участие със Северна Македония и Албания е исторически миг. След толкоз доста години на очакване със статут на претенденти, години, през които нищо не се случваше, най-сетне решението на Народното събрание в Северна Македония отвори вратата за договарянията. Междуправителствените конференции на следващия ден ще слагат началото на процеса на договаряния, един дълго чакан развой. Това е добра вест. Надявам се това да задълбочи нашите връзки и задължения към Балканите ", разяснява Жозеп Борел.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР