Това стана след като ОИК-Столична разработи и прие приложение, което

...
Това стана след като ОИК-Столична разработи и прие приложение, което
Коментари Харесай

Извънредно в БЛИЦ! Гръмна голям изборен скандал! ЦИК обяви за недопустимо...

Това стана откакто ОИК-Столична създаде и одобри приложение, което да е в помощ на Секционните изборни комисии при попълването на протоколите на Местни избори 2019 в София. Електронният вид "Приложение за инспекция на протоколи на СИК " в EXCEL формат, оповестиха от Столичната ОИК. Приложението може да се употребява, с цел да се ревизира дали правилно са попълнени Протоколите и дали КОНТРОЛИТЕ са сработили.

От Централната изборна комисия, обаче реагираха неотложно и оповестиха на уеб страницата си:

"Разработеното мобилно приложение за инспекция на протоколите на СИК, което е оповестено на адрес: https://glasuvai.de, не е изисквано и възлагано от Централната изборна комисия и е неприемливо да се употребява от членовете на СИК на идните избори за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 година
Публикуваното на интернет страницата на ОИК – Столична община приложение за инспекция на протоколи на СИК не е в съгласие и утвърдено от Централната изборна комисия ".

До момента ЦИК и най-голямата изборна секция в страната, тази в София към момента не са стигнали до решение на проблема.

Развръзката все още остава неразбираема!

Ивайло КРАЧУНОВ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР