Това сочи проучване на Асоциацията на германските индустриално-търговски камари (DIHK),

...
Това сочи проучване на Асоциацията на германските индустриално-търговски камари (DIHK),
Коментари Харесай

Глад за квалифицирани работници в Германия

Това сочи изследване на Асоциацията на немските индустриално-търговски камари (DIHK), представено от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Почти половината от 24 000 компании, включените в изследването, декларират, че дефицитът на квалифицирани служащи в Германия стартира да се отразява на тяхната активност, до момента в който преди година единствено малко над една трета са дали подобен отговор.

Особено наранени са секторите на строителството, логистиката, гастрономията и грижите за заболели, се показва в проучването, в което е отправено предизвестие, че това може да има противоположен резултат върху вложенията и икономическия напредък.

Асоциацията добавя, че по нейни калкулации сега има 1,6 милиона свободни места за квалифицирани служащи и че наклонността ще се ускорява през идните години.

Нейният началник Ахим Деркс съобщи, че една от аргументите за недостига е може би демографският фактор в Германия, където раждаемостта е една от най-ниските в света. Той добави, че имиграцията от други страни от Европейския съюз през последните години е помогнала да се усъвършенства ситуацията, както и че имиграцията от страни отвън Европейски Съюз, в това число пристигналите по време на бежанската рецесия, също може да помогне да се запълни празнината
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР