Това прогнозира пред bTV политологът Димитър Ганев. Според него има

...
Това прогнозира пред bTV политологът Димитър Ганев. Според него има
Коментари Харесай

Димитър Ганев: При избори в три поредни недели ще получим управление на глинени крака

Това предвижда пред bTV политологът Димитър Ганев. Според него има възможност на последващи избори ГЕРБ още веднъж да заеме първа позиция. „ Очаквам да излязат от изолацията, в която бяха до момента, и когато вземат мандат, към този момент изобщо няма да изпаднат в сюжет, при който единствено го връщаха на президента “, счита той.

 

Според него изборите ще са или 2 в 1, или в три следващи недели, като точно вторият вид може да измори електората и да намали още повече интензивността.

 

„ В рамките на акцията, която ще се развие в този момент, една от главните сюжетни линии ще е кой е отговорен за това, което се случи. Най-важното е да види каква ще е преобладаващата интерпретация. От едната страна е на Има Такъв Народ, които споделят, че Демократична България и ИБГНИ са отговорни, а другите ще са от Демократична България, които път ще настояват, че виновността е в Има Такъв Народ. Въпросът е обществото да каже кой носи отговорност за политическата рецесия, в която стоим към този момент шест месеца “, сподели още той и предизвести, че в случай че и в идващото Народно заседание не бъде формирано държавно управление, тогава партиите ще понесат доста по-големи вреди.

 

По думите му към този момент няма такова събитие като протестни партии, няма и да има, тъй като евентуално ще бъдат в доста мощна борба. Ситуацията щяла да е доста по-различна.

 

По отношение на политическият план на Кирил Петков и Асен Василев политологът уточни, че е от значимо значение дали този план ще бъде осъществен преди изборите и дали ще бъде легитимиран от самия президент.

 

„ Ако се окаже, че е пропрезидентски план, това би могло да взриви връзките сред Радев и Българска социалистическа партия, както и връзките му с Има Такъв Народ, които показаха поддръжката си за Радев, само че пък се скараха със служебните министри точно в лицето на Петков и Василев “, разяснява Ганев.

 

Според политическия PR специалист Нидал Алгафари не е в този момент времето Кирил Петков и Асен Василев да вършат партия, тъй като няма да имат задоволително време да разпрострат капацитета й.

 

Според Алгафари при околните избори ще вземат участие твърдите ядра – ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия и не се знае дали ще се потрудят другите обединения да излязат напред. Той разяснява и абсурда сред Тошко Йорданов и Дончева, като разясни, че вътрешният министър би трябвало да се намеси.

 

„ Защото в случай че в действителност има опит за пазаруване на депутати, това е уронване на институции, освен на престижа “, разяснява още специалистът.
 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР